Newsroom

Newsroom

Εκλογική αναμέτρηση σε 11 Περιφέρειες και 221 Δήμους

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Εκλογική αναμέτρηση σε 11 Περιφέρειες και 221 Δήμους της χώρας σήμερα, και…

ekloges

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Εκλογική αναμέτρηση σε 11 Περιφέρειες και 221 Δήμους της χώρας σήμερα, και από τις 7 το πρωί διεξάγεται ομαλά ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια τμήματα, όπως και την περασμένη Κυριακή, ενώ σε αυτή την ψηφοφορία δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια.

Επιπλέον, όπως και στον πρώτο γύρο, οι πολίτες της ΕΕ, καθώς και οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών και όχι των περιφερειακών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, είναι η αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας, ή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και προς το παρόν εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 21.30.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώθηκαν μικρά προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές, αλλά αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Στη Χίο, μόνο, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε τα βιβλία εκλογής, αλλά αντικαταστάθηκαν έγκαιρα.

Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους με το ΠΑΣΟΚ να δίνει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών, και τη Νέα Δημοκρατία να επιμένει στο αντιμνημονιακό μήνυμα.

Το ενδιαφέρον αυτών των εκλογών συγκεντρώνεται στα «ντέρμπι» στους 3 μεγάλους Δήμους (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά), καθώς και σε 5 Περιφέρειες (Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου).

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο στη μάχη της δεύτερης Κυριακής είναι η μείωση του ποσοστού της αποχής που έφθασε το 40% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να προσελκύσουν στις κάλπες όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους. Η Ιπποκράτους δίνει έμφαση στα πρόσωπα, ενώ η Ρηγίλλης επιμένει στο αντιμνημονιακό μήνυμα.
http://www.tanea.gr

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…