Newsroom

Newsroom

Εκλογές πριν το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο; Δεν βγαίνει το σχέδιο Μητσοτάκη

Τα σενάρια που εξετάζουν στο Μαξίμου για πρόωρες εκλογές

4846149

Μέχρι πριν λίγες μέρες όλα έδειχναν πως η απόφαση για πρόωρες εκλογές πριν το καλοκαίρι είχε κλειδώσει, ωστόσο αυτό ο σχεδιασμός ανατρέπεται από τα σκληρά δεδομένα του πολέμου και από το ανεξέλεγκτο κύματος ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι στενοί συνεργάτες του εμμονικά ασχολούνται με το πότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για προσφυγή στις κάλπες, παρόλο που ο πόλεμος κλιμακώνεται, η πανδημία αναζωπυρώνεται και η οικονομική κρίση γιγαντώνεται.

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τις εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές πριν το καλοκαίρι. Το βασικό επιχείρημα αυτού του σχεδίου ήταν η κυβέρνηση να «καλύψει» πίσω από τον πόλεμο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο Μητσοτάκης να φανεί σαν εγγυητής της σταθερότητας και ασφάλειας.

Όπως φαίνεται όμως, αυτός ο σχεδιασμός το επιτελείου Μητσοτάκη «έφαγε άκυρο» από τα λεγόμενα «ξένα κέντρα». Ευρώπη και κυρίως οι ΗΠΑ δεν συναινούν σε αυτό το ενδεχόμενο καθώς πολλά μέτωπα είναι ανοιχτά με πρώτο και κύριο τις νέες γεωστρατηγικές εξελίξεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του εκλογικού πλάνου έπαιξε και το φιάσκο με την ανακοίνωση του πακέτου μέτρων για την ακρίβεια. Η κυβέρνηση αντί να κερδίσει πολιτικό χρόνο μάλλον έχασε, καθώς τα μέτρα δεν «ακούμπησαν» το κοινωνικό σύνολο. Για την ακρίβεια, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν λειτουργούν προσθετικά στη διάχυτη οργή παρά ανακουφίζουν τις οικογένειες και τα νοικοκυριά.

Μοιραία, ο πρωθυπουργός μπαίνει σε πειρασμό να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση ποντάρει πως μέχρι τότε ο πόλεμος θα έχει τελειώσει, το κύμα ακρίβειας θα έχει υποχωρήσει, η πανδημία θα έχει «εξαφανιστεί» και ο τουρισμός θα έχει ζεστάνει την αγορά.

Είναι ενδεικτικό, πώς ήδη κυκλοφορούν δημοσιεύματα που δημιουργούν κλίμα για εκλογές μετά το καλοκαίρι και όλο τυχαίως αυτά τα δημοσιεύματα ανήκουν στο μιντιακό στρατόπεδο που συμπορεύεται με τις κυβερνητικές στοχεύσεις.

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…