Έκλεισε το ΟΑΚΑ λόγω στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα

Άμεσο θέμα με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

καλατραβα

Κλείνει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αλλά και το ποδηλατοδρόμιο έπειτα από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ που αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα». Το εμβληματικό στέγαστρο στο ΟΑΚΑ όπως και το στέγαστρο στο ποδηλατοδρόμιο, είναι και τα δύο έργα του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Παναθηναϊκός θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί στα επόμενά του ματς στο Europa League. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για πρόβλημα σχετικά με δύο αγώνες, το Παναθηναϊκός – Ρεν στις 26 Οκτωβρίου και το Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα στις 14 Δεκεμβρίου. Πιθανώς τα 2 ματς αυτά να χρειαστεί να γίνουν στη Λεωφόρο.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα στατικότητας προϋπήρχε και από τύχη δεν ξεκόλλησε κάποιο από τα μεγάλα κομμάτια της στέγης Καλατράβα, καθώς εδώ και  περίπου 16 χρόνια δεν έχει γίνει συντήρηση. Πλέον μετά και αυτή την είδηση, τίθεται σοβαρό θέμα το κατά πόσο ασφαλές είναι πλέον το Ολυμπιακό Στάδιο, αφού κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης το 2018 υπήρξε ταλάντωση μίας κερκίδας, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στον κόσμο.

Το 2018 για την αναμέτρηση Champions League μεταξύ της ΑΕΚ και της Μπάγερν Μονάχου (σ.σ. υπήρχαν πάνω από 60.000 άνθρωποι) παρατηρήθηκε έντονη ταλάντωση του άνω διαζώματος του ΟΑΚΑ. Μάλιστα, η ταλάντωση ήταν τόσο ισχυρή, που γινόταν αντιληπτή ακόμα και με γυμνό μάτι. Τότε, ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας φέρεται να θορυβήθηκε με όσα είδε στο ΟΑΚΑ. Ο συγκεκριμένος φέρεται να έκανε, μάλιστα, ερώτηση με σχετικό έγγραφο προς την διοίκηση του ΟΑΚΑ, για την ταλάντωση στο άνω διάζωμα του γηπέδου ρωτώντας για το τι και πώς. Η διοίκηση του γηπέδου (τότε) έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 

Η Ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο