Newsroom

Newsroom

Ξεκινά το 5ο μπαζάρ βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη

Μπαζάρ βιβλίων διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη, 23 μέχρι και την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις ώρες λειτουργίας του κτιρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00).

5a1598771dc524fd6a8b4662

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει τμήμα με βιβλία σε «δεύτερο χέρι» και εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όπως και μια ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με μεγάλες εκπτώσεις.

Στο φετινό bazaar θα διατεθούν 246 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2016-2017 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%.

Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Για όσους βρίσκονται εκτός Αθήνας, το Μουσείο «μεταφέρει» το bazaar βιβλίων και διαδικτυακά.

Τέλος, την Κυριακή, 26/11 και τις ώρες από 11.00 έως 14.00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η ομορφιά των γραμμάτων» από την εικαστικό-ανθρωπολόγο Ειρήνη Γκόνου κι ένα ανοιχτό εργαστήριο καλλιγραφίας για μικρούς και μεγάλους.

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά