Εκεί που τολμούν οι "Αετοί" – Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο με εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας και διάσωσης «Αετός 2016» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε περιοχή νότια της νήσου Μεγίστης.

56f023501dc52428768b45c2 2

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω άσκηση στάθηκε αφορμή ώστε η Τουρκία να αμφισβητήσει για μία ακόμη φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα αντιδρώντας με ΝΟΤΑΜ, δηλαδή με ανακοίνωση προς τους πιλότους όλων των διερχόμενων από την περιοχή αεροσκαφών, αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ελλάδας σε συγκεκριμένες περιοχές, λέγοντας ότι αυτές είναι στην τουρκική δικαιοδοσία.

Ειδικά για την περιοχή που έλαβε χώρα η άσκηση τόνισε πως είναι και αποστρατικοποιημένη και δεν θα πρέπει να γίνονται ασκήσεις.

Ωστόσο η Αθήνα ακύρωσε της αβάσιμες ούτως ή άλλως τουρκικές ΝΟΤΑΜ και η Πολεμική Αεροπορία προχώρησε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας, στην διενέργεια της άσκησης.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την Έρευνα και Διάσωση Ιπταμένων της ΠΑ, μετά από εικονική εγκατάλειψη, σε απομακρυσμένη περιοχή του FIR Αθηνών.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο (2) αεροσκάφη F-16 Block 52+, ένα (1) ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα (1) αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλωτά και δυνάμεις της 95ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, καθώς και ένα (1) ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς.

>

Καμπιαγιάννης: «Όσο δεν φεύγει ο Βαρτζόπουλος, ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επόμενη γυναικοκτονία»

InCollage 20240430 142826483

Καμπιαγιάννης: «Όσο δεν φεύγει ο Βαρτζόπουλος, ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επόμενη γυναικοκτονία»

Μέσω προσωπικής του ανάρτησης στο Facebook, ο γνωστός δικηγόρος αποδόμησε με τον πιο εύστοχο και επιστημονικό…

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

Αλεξιάδου

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

«Όπως την είπα και τώρα σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Δεν πρέπει να έχει…