Εκδίδονται στην Κύπρο οι δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου για τη Λαϊκή Τράπεζα

Την έκδοση των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, προκειμένου να δικαστούν στη Λευκωσία.

56f124e91dc52474528b4886

Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, που κατηγορούνται για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών, μετά από τα ευρωπαϊκά εντάλματα για τη σύλληψή τους που είχαν φτάσει στην Ελλάδα, το Συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά και λόγοι έκδοσης στην Κύπρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αν και είναι βέβαιο πως αμφότεροι οι συνεργάτες του επιχειρηματία θα ασκήσουν το δικαίωμα της έφεσης, είναι δύσκολο ο Άρειος Πάγος να ανατρέψει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η οποία είναι στοιχειοθετημένη.

Σημειώνεται ότι οι δικαστές που αποτελούσαν το Συμβούλιο Εφετών ήταν οι Ευφροσύνη Καλογεράτου, Άννα Φωτοπούλου, Ιωάννης Τσιμπλάκης, ενώ εισαγγελέας του δικαστηρίου είναι ο Γιώργος Βούλγαρης.

Οι κ. κ. Μπουλούτας και Φόρος συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι Μπουλούτας και Φόρος κατηγορούνται μαζί με άλλους από τις κυπριακές Αρχές για χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας. Ο Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των κατηγοριών, οι κατηγορούμενοι κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Λαϊκής Τράπεζας για το εννιάμηνο του 2011, δεν ενημέρωσαν το κοινό όπως όφειλαν, για την απομείωση της υπεραξίας της τράπεζας. Ειδικότερα, ενώ γνώριζαν λόγω των θέσεων που κατείχαν στη Λαϊκή ότι υπήρχε απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της τράπεζας, παρέλειψαν να το ανακοινώσουν στο κοινό όπως όφειλαν. Αναμένεται ότι με τυχόν έκδοσή τους οι δύο θα εμφανιστούν σε επαρχιακό δικαστήριο με σκοπό να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται ότι οι Μπουλούτας και Φόρος αναζητούνται από την κυπριακή Αστυνομία και για άλλη υπό διερεύνηση υπόθεση μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια ζητώντας απόρριψη του σχετικού αιτήματος.

Το συμβούλιο Εφετών έχει επίσης αποφασίσει να ανακριθεί ο Αντρέας Βγενόπουλος από τις Κυπριακές Αρχές (σ.σ άλλα για μια ακόμη φορά) βρέθηκε εισαγγελέας να κάνει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η απόφαση.

Παρότι ο Αντρέας Βγενόπουλος διοργανώνει συνεντεύξης Τύπου και κανει μηνύσεις στις οποίες εμφανίζει τον εαυτό του αθώο συστηματικά, χρησιμοποιεί παράλληλα κάθε μέσο προικειμένου να μην βρεθεί ούτε αυτός ούτε οι συνεργάτες του απέναντι στις Κυπριακές Αρχές για να καταθέσει απέναντι σε αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα που ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο όμιλος MIG μετέφεραν με λεωφορεία εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του Ομίλου έξω από το Εφετείο για διαμαρτυρία και συμπαράσταση. Ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενόπουλος με δηλώσεις του είχε μιλήσει για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να εμφανίσει προκαταβολικά ως προϊόν παρέμβασης το αποτέλεσμα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…