Newsroom

Newsroom

Εισαγγελέας: "Ακη, ατίμασες τον ελληνικό λαό"

Την ενοχή 17 από τους 19 κατηγορούμενους στη δίκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ των οποίων και του πρώην υπουργού, ζήτησε η εισαγγελέας…

Την ενοχή 17 από τους 19 κατηγορούμενους στη δίκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ των οποίων και του πρώην υπουργού, ζήτησε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη. Η ίδια ζήτησε την ενοχή για όλες τις πράξεις για τις οποίες δικάζονται οι 12 από τους 19 κατηγορούμενους. Πρόκειται για τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Αστέριο Οικονομίδη, Φρόσω Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρα, Γιώργο Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννη Σμπώκο, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι, χωρίς να τους βαραίνει όμως η κατ´ επάγγελμα τέλεση των αδικημάτων, ο Νικόλαος Γεωργουλάκης, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο Παναγιώτης Σταμάτης, ο Νίκος Καρατζάς κι ο Φώτης Αρβανίτης. Οι μόνοι για τους οποίους πρότεινε την αθώωσή τους η κα Αδειλίνη είναι ο Παντελής Ζαχαριάδης κι ο Σπύρος Χατζηνικολάου.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ήταν ιδιαιτέρως οξύς για τον Τσοχατζόπουλο, για τον οποίο ανάφερε χαρακτηριστικώς πως διέπραξε ύβρι αφού συμπεριφέρθηκε με αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία και τους νόμους, και τον θεϊκό νομό που επιτάσσει όρια στην ανθρώπινη δράση. «Παρήγαγε μέγιστη αδικία κι ένα έγκλημα ατιμωτικό εις βάρος του ελληνικού λαού», υπογράμμισε.

Νωρίτερα η κα Αδειλίνη επιτέθηκε στον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο για τον οποίο τόνισε πως οι άλλοι βοσκοί φυλάνε πρόβατα, ενώ ο ίδιος φύλαγε τα χρήματα Τσοχατζόπουλου. Η ίδια ενέταξε τον Σμπώκο στη «βασική ομάδα διακίνησης του μαύρου χρήματος», καταλογίζοντας του μεταφορές και διαχείρισή του, καθώς και οικονομικές διάφορες με τον πρώην υπουργό τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά τον εξάδελφο Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, η εισαγγελέας υποστήριξε πως μοιραζόταν σημαντικά εισοδήματα κι ο ίδιος αγόραζε διαμερίσματα, έκανε πολυτελή ζωή, ταξίδια, πλήρωσε πολλά χρήματα για να πάρει το διαζύγιο του. Από τα πυρά της κας Αδειλίνη δεν ξέφυγε ούτε η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του υπουργού, για την οποία επισήμανε πως αβίαστα προκύπτει πως η ίδια και η οικογένειά της γίνονταν αποδέκτες χρημάτων ύποπτης προέλευσης.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους