«Είναι μία προσωρινή λύση» λέει ο Παύλος Μαρινάκης για τα «μπαλώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ΕΚΑΒ

«Οι φωνές που αναφέρονται σε μπαλώματα και ξηλώματα είναι οι ίδιες που αμφισβητούσαν την ικανότητα κυβέρνησης να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό εμβολίων» ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη.

5925169

Τον δρόμο της απαξίωσης και της υποβάθμισης κάθε κριτικής που δέχεται η κυβέρνηση για τα «μπαλώματα» στο ΕΚΑΒ -ακόμα και την ημέρα που έγιναν γνωστοί δύο ακόμα θάνατοι από την ανεπάρκειά του- συνεχίζει να ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αγνοεί όχι μόνο την κριτική της αντιπολίτευσης, αλλά και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών που εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

«Οι φωνές που αναφέρονται σε μπαλώματα και ξηλώματα είναι οι ίδιες που αμφισβητούσαν την ικανότητα κυβέρνησης να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό εμβολίων» ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη σε ένα από τα πολλά ερωτήματα που του τέθηκαν για τις εμβαλωματικές «λύσεις» του Στρατού και της Πυροσβεστικής που προτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα αποδείξουν ότι γνωρίζουν καλά πως να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πολιτών».

Λίγη ώρα πριν από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η ελληνική κοινωνία συνταράχθηκε από ακόμα δύο τραγικούς θανάτους εξαιτίας της ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ, καθώς περιμένοντας ασθενοφόρο έχασαν τη ζωή τους δύο πολίτες, μία γυναίκα σε παραλία της Λέσβου και ένας ηλικιωμένος στην Εύβοια που ξεψύχησε σε καρότσα αγροτικού. Παρόλα αυτά, ο Π. Μαρινάκης υπεραμύνθηκε των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε πριν δυο μέρες η κυβέρνηση, αρκούμενος μόνο να υποστηρίξει πως «δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για το ΕΚΑΒ»

«Είναι μία προσωρινή λύση, μέχρι ολοκλήρωση ων δεσμεύσεων μας, στην οποια θα αναφερθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις» συμπλήρωσε, δείχνοντας για μία ακόμα φορά τον πρωθυπουργό και όσα θα περιγράψει για το μέλλον, αρνούμενος μάλιστα πως αυτά περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση, με γενικότητες του τύπου «οι κατηγορίες αυτές δεν βγάζουν νόημα».

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τέθηκαν καταγγελτικές δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Δημήτρη Μεθενίτη. Ο στρατιωτικός δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει μια στοχοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αρχής γενομένης από τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Σήμερα ήταν για τα ασθενοφόρα, πριν από ένα χρόνο ήταν για τις πυρκαγιές», καθώς και πως «η αποστολή μας είναι διαφορετική. Δεν είναι ότι δεν θέλουν οι στρατιωτικοί να βοηθήσουν. Είναι γιατί πλέον μιλάμε για την υγεία πολιτών και καθίσταται επικίνδυνο».

Ο Π. Μαρινάκης, με προσοχή μεν αλλά επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψιν ούτε αυτή την κριτική, αφού σημείωσε πως «σεβόμαστε και τιμάμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν βάλει πλάτη σε πολλές κρίσεις και δύσκολες στιγμές, όπως στην εκστρατεία εμβολιασμού», υποστήριξε πως «η ΠΝΠ περιγράφει αναλυτικά τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Δε θα διακινδυνεύσουμε τη λειτουργία είτε των Ενόπλων Δυνάμεων είτε της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Άλλωστε πέραν του οδηγού θα υπάρχει και άλλο πλήρωμα για να διασφαλιστούν πλήρως οι διακομιδές».

Ύψιστο σημείο υποκρισίας της κυβέρνησης πάντως ήταν η απάντησή του στο ερώτημα γιατί όλα αυτά γίνονται τώρα με μπαλώματα και fast track διαδικασίες ενώ κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία επί μία τετραετία, με τον Π. Μαρινάκη να αποκρίνεται πως «ήταν τέσσερα χρόνια, που η κυβέρνηση έκανε αρκετά βήματα στο χώρο της υγείας, ενώ είχαμε την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση. Αυξήθηκε η χρηματοδότηση και το προσωπικό, διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, προχώρησαν προγράμματα όπως ο προσωπικός γιατρός, οι προληπτικές εξετάσεις, το πρόγραμμα ‘Φώφη Γεννηματά’», επιλέγοντας για μία ακόμα φορά την παρουσίαση μίας… μαγικής εικόνας με τραγικά όμως αποτελέσματα.

Πηγή: documentonews.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…