Newsroom

Newsroom

Κράτος υπό κατάρρευση: Κόσμος πεθαίνει περιμένοντας το ΕΚΑΒ – Τρία περιστατικά σε λίγες ώρες

Κάθε μέρα περιστατικά με ανθρώπους που χάνουν άδικα τη ζωή τους εξαιτίας καθυστερήσεων των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

5860197

Η κατάρρευση της δημόσιας υγείας κάνει κάθε μέρα και πιο αισθητή την εμφάνισή της, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες και τα περιστατικά με ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους λόγω τεράστιων καθυστερήσεων στη διακομιδή τους προς το νοσοκομείο, με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να φτάνουν καθυστερημένα ακόμα και για δύο ώρες.

Η αποδιοργάνωση αυτή οφείλεται, ασφαλώς, στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την υπονόμευση του ΕΣΥ και την εισχώρηση σε αυτό ιδιωτών, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να λύσει τα άμεσα προβλήματα με νομοθετικές πράξεις «μπαλώματα», όπως η συμβολή ενόπλων δυνάμεων και πυροσβεστών στην μεταφορά ασθενών.

  • Το τελευταίο, χρονικά, περιστατικό έρχεται από την Εύβοια και την περιοχή του Λιμνιώνα. Στην ακριτική μάλλον Εύβοια το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να φτάσει εκεί για να παραλάβει έναν 75χρονο που έπαθε εγκεφαλικό με το δήμαρχο της περιοχής για να μεταφέρει τον άνθρωπο στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, δήλωσε ότι μετέφερε τον ηλικιωμένο με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών», ενώ συμπλήρωσε: «Είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες»

  • Το δεύτερο περιστατικό που προκάλεσε και το θάνατο ασθενούς σημειώθηκε επίσης σήμερα στη Μυτιλήνη, όταν γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε να περιμένει στην παραλία του Γαβαθά το ασθενοφόρο το οποίο ερχόταν από την Καλλονή με το αποτέλεσμα να είναι η διαπίστωση του θάνατός της όταν εν τέλει έφτασε στο Κέντρο Υγείας Αντισσάς.

Μάλιστα για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, η οποία αναφέρει αναλυτικά:

Μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της να περιμένει στην παραλία του Γαβαθά το ασθενοφόρο που ερχόταν από Καλλονή!!! και απλώς να διαπιστώνεται ο θάνατός της όταν έφτασε στο ΚΥ Αντισσάς. Παράλληλα άλλα δύο επείγοντα περιστατικά στην περιοχή του ΚΥ Άντισσας χρειαζόταν διακομιδή. Αλλά το ΚΥ ήταν ακάλυπτο καθώς δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλυφθούν οι βάρδιες!!!

Από καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη κάλυψης ΟΛΩΝ των βαρδιών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες ΟΧΙ ΜΟΝΟ στα υπάρχοντα σημεία- σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα ΚΥ αλλά και δημιουργία ή και επαναλειτουργία των Κέντρων εφημέρευσης με νοσηλευτές, γιατρούς, διασώστες σε απομακρυσμένα σημεία όπως Ερεσό, Μόλυβο, Μανταμάδο (μέχρι τη λειτουργία του ΚΥ).

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της πολιτικής που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας του λαού μας σαν κόστος όφελος . Είναι επικίνδυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, που προσπαθεί με μπαλώματα από στρατό και πυροσβεστική να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα διακομιδή των ασθενών.

Απαιτούμε άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των αναγκών με ΜΟΝΙΜΟΥΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ διασώστες, νοσηλευτές, και γιατρούς.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο θάνατο.

Εμείς επιλέγουμε τη ζωή και για αυτή θα παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα.

Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι μπροστά σ΄αυτό τον αγώνα.

ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ».

  • Το τρίτο περιστατικό συνέβη χθες στο Περιστέρι όταν ένας γιατρός, 52 ετών και πατέρας δύο παιδιών αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, με πόνους στο στήθος με τη σύζυγο να καλεί άμεσα το ασθενοφόρο αλλά να δέχεται αρνητική απάντηση λόγω έλλειψης οχημάτων. Μάλιστα, μετά από περίπου δέκα λεπτά, σύμφωνα με την καταγγελία των συγγενών του 52χρονου, επανέλαβε το τηλεφώνημα, αλλά και πάλι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Με το συμβάν να γίνεται χθες το απόγευμα, η συνέχεια είναι κάτι παραπάνω από τραγική καθώς στις δύο παρά πέντε τα ξημερώματα και ενώ ο ασθενής βρισκόταν ήδη σε ιδιωτική κλινική, λίγο πριν χάσει τη ζωή του η σύζυγός του δέχεται τηλεφώνημα από το ΕΚΑΒ, όπου τη ρωτάνε αν χρειάζεται ακόμα ασθενοφόρο. Λίγη ώρα αργότερα, ο 52χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Η εξήγηση που έδωσε το υπουργείο Υγείας αρκούταν στο ότι τα 30 ασθενοφόρα που κυκλοφορούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα, ήταν όλα σε διακομιδές γι’ αυτό και για αυτό ακριβώς υπήρχαν και καθυστερήσεις.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…