Newsroom

Newsroom

Είμαστε έτοιμοι για τα "έξυπνα" αυτοκίνητα της Google; (Μάλλον όχι…)

Μπορεί η ιδέα ενός «έξυπνου» αυτοκινήτου που μας οδηγεί μόνο του στον προορισμό μας, χωρίς να χρειαστεί να πιάσουμε το…

google 7

Μπορεί η ιδέα ενός «έξυπνου» αυτοκινήτου που μας οδηγεί μόνο του στον προορισμό μας, χωρίς να χρειαστεί να πιάσουμε το τιμόνι, να ακούγεται εξαιρετικά ελκυστική, ωστόσο μάλλον απέχουμε αρκετά από την υλοποίηση της ιδέας αυτής – όχι επειδή δεν υπάρχει η τεχνολογική υποδομή, αλλά για άλλους λόγους…

Αυτό αποδεικνύει η παραδοχή της Google ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών των «έξυπνων» αυτοκινήτων της στους δρόμους, τα αυτοκίνητα αυτά έχουν εμπλακεί σε 11 τροχαία ατυχήματα, σε κανένα από τα οποία όμως δεν έφταιγε το αυτοκίνητο της Google!

Σύμφωνα με τον διευθυντή του συγκεκριμένου προγράμματος, Κρις Έρμσον, τα αυτοκίνητα της Google χτυπήθηκαν επτά φορές από πίσω από άλλα οχήματα, κατά κύριο λόγο σε φανάρια, ενώ τα περισσότερα ατυχήματα συνέβησαν εντός της πόλης και όχι σε μεγάλους δρόμους. Πάντως, ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε στα ατυχήματα αυτά.

«Αν περνάς αρκετές ώρες στο δρόμο, ατυχήματα θα συμβούν είτε είσαι σε ένα αυτοκίνητο, είτε σε ένα αυτοκινούμενο αυτοκίνητο», υποστήριξε ο Έρμσον, εξηγώντας πως κατά τη διάρκεια των δοκιμών 20 οχήματα της Google έχουν διανύσει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια μίλια ως τώρα.

Ίσως δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι για τα «έξυπνα» αυτοκίνητα…

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…