Newsroom

Newsroom

"Είχα το αίμα του Παύλου πάνω μου – Ήθελαν να σκοτώσουν κάποιον"

Συνεχίζεται σήμερα στον Κορυδαλλό η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του, Δημήτρη Μελαχρινόπουλου.

xrisi avgi diki3

Συνεχίζεται σήμερα στον Κορυδαλλό η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του, Δημήτρη Μελαχρινόπουλου.

«Με τον Παύλο γνωριζόμασταν 15 χρόνια, ήμασταν πολύ φίλοι. Ασχολούμασταν με τη μουσική, με κοινωνικά, αντιρατσιστικά τραγούδια» είπε ξεκινώντας ο μάρτυρας ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας στο Κερατσίνι.

«Ήμουν σπίτι το απόγευμα, με παίρνει τηλέφωνο ο Σ… (φίλος του) για να δούμε μαζί την μπάλα. Πήγα. Ήταν περίπου 10 άτομα. Στο τέλος του α’ ημιχρόνου μας λέει ο Σ… ότι ο Παύλος είναι στο «Κοράλλι» και να δούμε εκεί τη συνέχεια του αγώνα. Πήγαμε 8 άτομα. Στην Παύλου Μελά είδαμε έναν ψηλό που μετά κατάλαβα ότι ήταν ο Μιχάλαρος (σσ. κατηγορούμενος). Ήταν σωματώδης, με πολύ κοντό μαλλί ξυρισμένο. Φορούσε μαύρο μπλουζάκι και παραλλαγής παντελόνι, χωρίς να είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Εγώ κάθισα δίπλα από τον Παύλο. Αριστερά μου ήταν δύο τύποι και κοιτάζανε περίεργα και έντονα προς την πλευρά μας. Λέω στον Παύλο: Γιατί μας κοιτάνε; Μετά ασχολούνταν συνέχεια με τα κινητά τους».
 
Όπως είπε ο Δ. Μελαχρινόπουλος τα άτομα αυτά έφυγαν από το μπαρ 5 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, ενώ λίγο μετά η δική του παρέα πλήρωσε και βγήκε έξω: «Βλέπουμε 4-5 άτομα στη μέση του δρόμου και άλλοι τόσοι στα πεζοδρόμια της Παύλου Μελά. Ο ένας κρατούσε ένα καδρόνι, ο άλλος ένα στυλιάρι και ο άλλος έβαζε μία σιδηρομπουνιά. Ήταν και οι τέσσερις με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής» Σε ερώτηση της έδρας γιατί δεν τα είπε αυτά στην αρχική του κατάθεση απάντησε:
 
«Είχα πολύ ψυχολογική φόρτιση. Είχα το αίμα του Παύλου πάνω μου, ήμουν σοκαρισμένος. Μετά ήρθαν δύο μηχανές ΔΙΑΣ και 5-6 μηχανάκια και ένα ασημί Νισσάν. Μας ρώτησε πού είναι η Κεφαλληνίας. Μάρσαρε και έφυγε πολύ γρήγορα. Πίσω καθόντουσαν δύο γυναίκες. Η μία ήταν ξανθιά. Πάμε να περάσουμε απέναντι και ξαφνικά ακούμε ένα ποδοβολητό και βλέπουμε πίσω μας 30 με 40 άτομα να έρχονται από την Κεφαλληνίας και να φωνάζουν, να μας βρίζουνε. 

«Ελάτε εδώ κότες να σας σφάξουμε, να σας σκοτώσουμε !». Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες, κρατούσαν κράνη στα χέρια, με παντελόνια παραλλαγής. Λέει τότε ο Παύλος στα κορίτσια: Πηγαίνετε σπίτι. Και σε εμάς: “Τρέξτε”. Ξαφνικά πιάνουν τον Παύλο και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Και τον Ηλία τον χτύπαγαν με ένα κράνος. Γύρισα πίσω μήπως και τους βοηθήσω. Τότε δέχομαι ένα χτύπημα πισώπλατα. Ήρθαν δύο φορές. Οι υπόλοιποι έμεναν πίσω και τους εμψύχωναν χτυπώντας τα πόδια τους. Τον χτυπούσαν με κλωτσιές, μπουνιές… 

Εκείνη την ώρα έρχεται αντίθετα το αμάξι του Ρουπακιά. Βγαίνει από το αμάξι και πήγαινε κατευθείαν στον Παύλο. Εγώ ένιωσα ότι έκαναν χώρο στον Ρουπακιά για να έρθει να τον δολοφονήσει. Όλο έγινε πολύ γρήγορα. Ο Παύλος ήταν όρθιος.
 
Σχεδόν έπεσε επάνω του ο Ρουπακιάς. Του επιτέθηκε κατευθείαν. Τον μαχαίρωσε δύο φορές. Όλο ήταν πολύ γρήγορο. Η επίθεση διήρκεσε δύο τρία λεπτά. Ακούω μία κραυγή του Παύλου… Έρχονται δύο αστυνομικοί ΔΙΑΣ, η κοπέλα σηκώνει το όπλο…

“Αυτός μου το έκανε αυτός” λέει ο Παύλος στους αστυνομικούς. “Όχι ρε παιδιά και μαχαίρι” λέει η αστυνομικίνα. 

Με το που έγινε αυτό, όλοι φύγανε… Ο Παύλος κάθεται δύο λεπτά όρθιος και κάθεται στο σκαλάκι. Του λέω θέλεις λίγο νερό; Ναι μου λέει. Του το δίνω και το φτύνει. Αρχίζει να καταρρέει… Ο Παύλος είχε ασπρίσει ολόκληρος». 

Στην ερώτηση γιατί δεν επιτέθηκαν σε κάποιον άλλο ο μάρτυρας απάντησε : «Ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο. Δεν ήταν συμπλοκή ήταν επίθεση». Δήλωσε βέβαιος ότι επρόκειτο για τη Χρυσή Αυγή καθώς όπως είπε «έχουν κάνει το ίδιο στο Πέραμα, στους ψαράδες. Δρουν με ιεραρχία και πάντα με εντολή. Υπάρχουν οι περιφερειάρχες, οι πυρήνες… 

Η έδρα ωστόσο επέμεινε ρωτώντας τον μάρτυρα γιατί δεν ανέφερε εξ αρχής όλα τα περιστατικά «Γιατί δεν τα είπατε όλα αυτά στις πρώτες καταθέσεις σας; Μετά θυμηθήκατε τα στυλιάρια και τα ρόπαλα; Σήμερα τα λέτε όλα αυτά. Είναι δυνατόν να θυμάστε καλύτερα στις καταθέσεις που δώσατε 6 μήνες μετά και όχι αμέσως; Σήμερα μας λέτε ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος» ανέφερε η εισαγγελέας και ο Δ. Μελαχρινόπουλος απάντησε: «Δεν ξέρω αν ήταν στοχοποιημένος. Ίσως να ήθελαν να σκοτώσουν κάποιον».

 

ΦΩΤΟ: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πηγή: real.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…