Newsroom

Newsroom

Έξι συλλήψεις στην Τουρκία μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Τουρκία μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη. Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις ενώ την ίδια στιγμή κλειστές παραμένουν η πρεσβεία των ΗΠΑ και του Ιράν στην Άγκυρα.

58580c431dc524624f8b4772

Ειδικότερα, οι αρχές συνέλαβαν τη μητέρα του δράστη, τον πατέρα, την αδερφή και δύο ακόμα συγγενείς που βρίσκονταν στην πόλη του Αϊδίνιου. Επίσης, συνελήφθη και ο συγκάτοικός του στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια Έκθεσης έργων τέχνης στην Άγκυρα από ένοπλο ο οποίος σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι τούρκος αστυνομικός και δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ, κλειστή παρέμεινε την Τρίτη η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα καθώς και τα προξενεία της χώρας στην Κωνσταντινούπολη και τα Άδανα μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το πρωί από ένοπλο άντρα που επιχείρησε να εισέλθει στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. Από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ενώ το άτομο που άνοιξε πυρ ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση όπως έγινε αργότερα γνωστό.

Η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε επίσης ότι τα προξενεία της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα και το Ερζερούμ θα παραμείνουν κλειστά μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη. Οι αξιωματούχοι της γαλλικής και της γερμανικής πρεσβείας στην Άγκυρα δήλωσαν στο Reuters ότι οι πρεσβείες θα είναι ανοιχτές και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία και το Ιράν είναι οι κύριοι υποστηριχτές του Προέδρου της Συρίας Μπάσαρ αλ Άσαντ ενώ ο δράστης της επίθεσης φώναξε «μην ξεχνάτε το Χαλέπι» όταν πυροβόλησε. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…