Έξι Γερμανοί βουλευτές θα επισκεφθούν την στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία

Έξι Γερμανοί βουλευτές μεταβαίνουν τη Τετάρτη στην στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, σε μια επίσκεψη που ενδεχομένως σηματοδοτεί την εκτόνωση της έντασης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε Τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

57f2b2bd1dc52442558b4613

Οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας οξύνθηκαν μετά την έγκριση από το γερμανικό Κοινοβούλιο κειμένου που όριζε ως «γενοκτονία» τις «σφαγές» των Αρμενίων που διαπράχθηκαν το 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ως αντίποινα, η Τουρκία απαγόρευσε στους Γερμανούς βουλευτές την πρόσβαση στη βάση του Ιντσιρλίκ, στα Άδανα, όπου έχουν σταθμεύσει οι Γερμανοί στρατιώτες στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μετά από πολλούς μήνες έντασης μεταξύ των δύο χωρών, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι το ψήφισμα της Μπούντεσταγκ δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Ικανοποιημένες από τις διευκρινίσεις της επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν στις αρχές Σεπτεμβρίου να άρουν την απαγόρευση σε βάρος των Γερμανών βουλευτών προκειμένου να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ.

Η Γερμανία έχει αναπτύξει 240 άνδρες στη βάση, απ’ όπου απογειώνονται τα μαχητικά της Tornado που συμμετέχουν στην επιχείρηση επιτήρησης στη Συρία και διασφαλίζουν τον ανεφοδιασμό των μαχητών που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Εξοργιστικό: Αστυνομικοί τον τραμπούκισαν και τον συνέλαβαν γιατί έβγαζε βίντεο με το κινητό του! (video)

astynomikos 1

Εξοργιστικό: Αστυνομικοί τον τραμπούκισαν και τον συνέλαβαν γιατί έβγαζε βίντεο με το κινητό του! (video)

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας βλέπει το φως το δημοσιότητας, καθώς άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν…

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

παπακω κατρακειο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

Το θέατρο γέμισε με παλαιστινιακές σημαιες και ο κόσμος φώναζε «Λευτεριά στη Παλαιστίνη».