Newsroom

Newsroom

Έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας λέει ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει το αποτρόπαιο έγκλημα στην Ξάνθη, το οποίο έχει σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά…

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει το αποτρόπαιο έγκλημα στην Ξάνθη, το οποίο έχει σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και τις αρχές.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έκανε λόγο για έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας, χαρακτηρίζοντάς το ως «τερατούργημα» που όμοιό του δεν έχει δει ποτέ πριν.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ένας 27χρονος Έλληνας, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι του θύματος. Ο ίδιος δεν γνώριζε το θύμα προσωπικά παρά μόνο εξ αποστάσεως και κατά το παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κρίθηκε αθώος από το Δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Ο 27χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα για λόγους σεξουαλικού πάθους και στη συνέχεια τη χτύπησε, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, σύμφωνα με τον κ. Γκοδοσίδη, εξαιτίας του παρελθόντος του δράστη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος το οποίο έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA.

Ο δράστης, κατά δήλωσή του, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν από το έγκλημα, ενώ όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής σήμερα δείχνει ήρεμος και ψύχραιμος και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Το απόγευμα, ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Δείτε σχετικά Ομολόγησε ο δολοφόνος της 34χρονης

Φρικτό έγκλημα στην Ξάνθη με νεκρή μια 33χρονη