Newsroom

Newsroom

Έγκλημα στην Λευκωσία: Υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης θα εξετάσει η Αστυνομία

Στο κενό φαίνεται πως καταλήγουν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι έρευνες των μελών του Εγκληματολογικού Εργαστηρίου του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου και στην γύρω περιοχή, που διεξήχθησαν με την βοήθεια ανιχνευτή μετάλλων, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών.

5ada01591dc52454408b45a5

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι που θα βοηθήσει περαιτέρω την διερεύνηση της υπόθεσης, γι’ αυτό και τα ανιχνευτικά σκυλιά, ολοκλήρωσαν το έργο τους, ενώ συνεχίστηκε για λίγο ακόμα η έρευνα με τον ανιχνευτή μετάλλων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, «έγιναν εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και άλλων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, με τη συμμετοχή και ανιχνευτικών σκύλων της αστυνομικής δύναμης, για να εντοπιστούν τυχόν τεκμήρια που πιθανόν να σχετίζονται με την υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, να εντοπιστεί οτιδήποτε».

Σύμφωνα με το politis.com.cy η Αστυνομία έχει στην κατοχή της και θα εξετάσει υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή όπου διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η στυγερή δολοφονία ζεύγους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Το χρονικό του εγκλήματος

Τα θύματα, ένας καθηγητής ιδιωτικού σχολείου και η σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, είχαν βρεθεί μέσα σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό τους. `Οπως δήλωσε μετά τη διενέργεια της νεκροτομής επί των σορών τους, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, ο θάνατός τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και προήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία πολλαπλών θλαστικών τραυμάτων, από νύσσον και τέμνον όργανο.

 Ο 15χρονος γιος της οικογένειας είχε αναφερθεί σε δύο κουκουλοφόρους, που εισήλθαν στην οικία και του είπαν ότι δεν θα του κάνουν κακό. ‘Όπως έγινε γνωστό, από τις έρευνες που έγιναν προέκυψε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία.

Ο Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας προσθέτοντας ότι τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από την σκηνή έχουν παραπεμφθεί για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, ενώ παράλληλα γίνονται εξετάσεις και στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Αγγελίδης υπέδειξε πως από τις εξετάσεις, που έγιναν μέχρι τώρα, οι ανακριτές έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα ως προς τη διάπραξη του εγκλήματος, την οποία αξιολογούν.

Σημειώνεται ότι λόγω της έντονης ψυχολογικής φόρτισης του 15χρονου γιου των θυμάτων, χθες δεν μπόρεσε να ληφθεί γραπτή κατάθεση, και που θα γίνει σήμερα στην παρουσία ψυχολόγων που παρακολουθούν από χθες τον ανήλικο. Η κατάθεση, για την αστυνομία, θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς ο 15χρονος σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει προσωπικώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους, που κατά την δική του μαρτυρία είχαν εισέλθει στο σπίτι.

Η ώρα θανάτου

Η αστυνομία εξετάζει με προσοχή και με την βοήθεια ειδικών, την ώρα θανάτου του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Ντίνας Σεργίου. Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι η ώρα που εξέπνευσαν οι δύο άνθρωποι συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος μετέβη σε γειτονικό σπίτι, ενημερώνοντας για την εισβολή των κουκουλοφόρων. Αν υπάρχει χρονική απόσταση από τα δύο γεγονότα τότε η αστυνομία θα πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη στο χρόνο που μεσολάβησε και αν αυτός αξιοποιήθηκε από τους δράστες να εξαφανίσουν στοιχεία και να αλλοιώσουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Πολύ αίμα, ένας αυτουργός

Ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη η δολοφονία, με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα των δύο θυμάτων, οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι οι δράστες θα έπρεπε να έφυγαν από το σπίτι «λουσμένοι» στο αίμα. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ίχνη διαφυγής με κηλίδες αίματος προς την έξοδο του σπιτιού και στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης, οδηγεί την αστυνομία στην υποψία, ότι ο δράστης είχε πρόσβαση στο σπίτι και δυνατότητα να συγκαλύψει ίχνη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, στο σώμα του Γ. Χατζηγεωργίου βρέθηκαν 20-25 τραύματα από μαχαίρι, στο λαιμό, το στήθος, τη κοιλιά και τα πόδια. Τα περισσότερα τραύματα ήταν στο λαιμό και στο στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδιάς με τέμνον και νύσσον όργανο». Η Ντίνα Σεργίου έφερε εννιά με δέκα τραύματα στο λαιμό και το στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας με τέμνον και νύσσον όργανο».

Θυμός και μίσος

Οι αστυνομικές πηγές σημείωναν πως όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη ταυτότητα του δράστη/δραστών είναι ανοικτά καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί ληστεία. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία φανερώνει προσωπικό μίσος και θυμό, προβληματίζει τους ανακριτές. Διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. 

Στη θεία

Στην υπόθεση παρενέβησαν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του παιδιού. Χθες αναμενόταν να φιλοξενηθεί στο σπίτι της αδελφής της μητέρας ώστε να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον. Σήμερα θα έχει μια δύσκολη ημέρα, καθώς πρέπει να ανακαλέσει στη μνήμη του όσα συνέβησαν χθες τα ξημερώματα και αυτό είναι ιδιαιτέρως επίπονο. Σε σχέση με φήμες που κυκλοφόρησαν για περιουσίες, κληρονομιές κ.λπ. αστυνομικές πηγές δεν έκρυβαν την οργή τους για το γεγονός ότι κάποιοι χωρίς να υπάρχει τέτοια μαρτυρία προχώρησαν σε δημοσιεύματα. Η Αστυνομία ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τέτοιου είδους πληροφόρηση και ότι αυτή προκύπτει από «κουτσομπολιό» το οποίο δημιουργεί εντυπώσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Πηγή:politis.com.cy

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…