"Εγκέφαλος" της απαγωγής ο ξάδερφος του Πουλίδο – Ποιος ο ρόλος της συντρόφου του

Σενάριο χολιγουντιανής ταινίας θυμίζει πλέον η υπόθεση της απαγωγής του Άλαν Πολύδο, καθώς «εγκέφαλος» της απαγωγής φέρεται να είναι ο εξ αγχιστείας ξάδερφος του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

574eb9201dc524bf2e8b492c

Εκτός λοιπόν από το γεγονός και τον τρόπο που κατόρθωσε ο σέντερ φορ των ερυθρόλευκων να αποδράσει, συνταρακτικό είναι και οι… στενές σχέσεις -σχεδόν εξ αίματος- με τον «εγκέφαλο» της συμμορίας. Σύμφωνα λοιπόν με διεθνή ΜΜΕ, ο απαγωγέας που τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση διάσωσης και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο είναι ξάδερφος εξ αγχιστείας του Πουλίδο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος Οσβάλντο Βελάσκες Γκαρσία είναι παντρεμένος με ξαδέρφη του παίκτη του Ολυμπιακού, κάτι που συνεπάγεται ότι γνώριζε καλά τις κινήσεις και τις συνήθειες του. Το θέμα όμως είναι ότι ο Γκαρσία δεν αποτελεί απλά έναν εκ των απαγωγέων αλλά ήταν ο «εγκέφαλος» (σύμφωνα με 38χρονο συνεργό του) της υπόθεσης. 

Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες πηγές, ζήτησε περίπου 300.000 ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωση του Πουλίδο, την ώρα που οι εισαγγελικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μέλος συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά και οργανώνει απαγωγές και εκβιασμούς.

Ποιος ο ρόλος της Ιλεάνα Σάλας

Δεν είναι όμως μόνο ο… ξάδερφος, αφού δημοσιεύματα του Μεξικού κάνουν λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση και της συντρόφου του, Ιλεάνα Σάλας. 

Ο Τύπος σημειώνει πως είναι πιθανό η 23χρονη είτε να διαδραμάτισε ρόλο στο σχεδιασμό της απαγωγής του 25χρονου ποδοσφαιριστή είτε η απαγωγή να σημειώθηκε ως εκδίκηση από τον πρώην σύντροφο της Σάλας που είναι ο επικεφαλής καρτέλ ναρκωτικών.

Η 23χρονη καλλονή που έχει πάθος με τα όπλα και εργάζεται ως μοντέλο ποζάροντας σε φωτογραφήσεις, συμμετέχοντας σε διαφημιστικά και βιντεοκλίπ, λέγεται πως διατηρούσε δεσμό με έναν από τους επικεφαλής του Καρτέλ ντελ Γκόλφο. 

Τα «σενάρια», λοιπόν, θέλουν είτε η Σάλας να «έστησε» την απαγωγή του Πουλίδο με τον πρώην σύντροφό της ώστε να λάβει μερίδιο από λύτρα, είτε να έπεσε και η ίδια θύμα του στελέχους του καρτέλ των ναρκωτικών που ήθελε να πάρει εκδίκηση για το χωρισμό τους. 

Βέβαια, μέχρι στιγμής κανένα από τα δύο παραπάνω ενδεχόμενα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ η Σάλας δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή της στην απαγωγή. 

Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι επέβαινε στο όχημα του Πουλίδο όταν ένοπλοι κουκουλοφόροι το σταμάτησαν βγάζοντας με τη βία τον 25χρονο ποδοσφαιριστή και μεταφέροντάς τον στο δικό τους αυτοκίνητο, αλλά αφήνοντας ελεύθερη εκείνη. 

 Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, η Σάλας ειδοποίησε την οικογένεια του επιθετικού για την απαγωγή του και στη συνέχεια ενημερώθηκε η μεξικανική αστυνομία που πραγματοποίησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή του. 

Εντούτοις, η επιτυχής πορεία της επιχείρησης σημειώθηκε χάρη στον ίδιο τον Πουλίδο, ο οποίος φέρεται να γρονθοκόπησε έναν από τους απαγωγείς του, να τον άφησε αναίσθητο και να ειδοποίησε την αστυνομία με το κινητό τηλέφωνό του.

Ο εισαγγελέας του Μεξικού, Ισμαήλ Κουιντανίγια μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως μέσα σε λίγα λεπτά από την κλήση, στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις της Θιουδάδ Βικτώρια στην πολιτεία Ταμαουλίπας. Ο Κουιντανίγια εξήγησε πως ο Πουλίδο γρονθοκόπησε τον απαγωγέα και «κάποια στιγμή μπόρεσε να τηλεφωνήσει». 

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Εχίντιο Τόρε Κάντου, εμφανίστηκε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό δίνοντας συγχαρητήρια στις δυνάμεις ασφαλείας που απελευθέρωσαν τον Πουλίδο, ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και της ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς.

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…