Newsroom

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή στα 89 της χρόνια η θρυλική Λορίν Μπακόλ

Την τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 89 ετών, η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ και του Μπροντγουεϊ Λορίν Μπακόλ. Η…

lauren bacall

Την τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 89 ετών, η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ και του Μπροντγουεϊ Λορίν Μπακόλ.

Η Μπακόλ έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου για την εμβληματική ερμηνεία της στην ταινία To Have and to Have Not (ελληνικός τίτλος: «Η Σειρήνα της Μαρτινίκα»), δίπλα στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, με τη διάσημη ατάκα «ξέρεις πώς να σφυρίζεις, έτσι Στιβ; Απλά κολλάς τα χείλη σου και… φυσάς».

Η χημεία ανάμεσα στην Μπακόλ και τον Μπόγκαρτ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, κι έτσι επτά μήνες μετά την πρεμιέρα της ταινίας ο Μπόγκαρτ χώρισε την τρίτη γυναίκα του και παντρεύτηκε την Μπακόλ. Μαζί της έκανε δύο παιδιά, ενώ πρωταγωνίστησαν σε τρεις ακόμα ταινίες μαζί.

Μετά το θάνατο του Μπόγκαρτ από καρκίνο το 1957, η Μπακόλ παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζέισον Ρόμπαρντς το 1961, όμως τον παράτησε το 1969 λόγω του προβλήματος αλκοολισμού που αντιμετώπιζε, και κατόπιν διέπρεψε στο Μπρόντγουεϊ, κερδίζοντας δύο βραβεία Τόνι το 1970 και το 1981. Αντίθετα, δεν κατέκτησε ποτέ βραβείο Όσκαρ (παρά μόνο το τιμητικό βραβείο του 2009 για τη συνολική της προσφορά), καθώς στη διάρκεια της ζωής της απέσπασε μόλις μία υποψηφιότητα, για την ταινία «Ο Καθρέφτης Έχει Δύο Πρόσωπα» το 1997, σε ηλικία 72 ετών.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…