Newsroom

Newsroom

Εφικτή η λύση – Σε εξέλιξη οι διεργασίες του Eurogroup (συνεχής ενημέρωση)

21.35 Πρόβλημα προέκυψε, παρά τη διαφαινόμενη επίτευξη συμφωνίας, στο Eurogroup, καθώς σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών Ισπανίας και…

eurogroup 8

21.35 Πρόβλημα προέκυψε, παρά τη διαφαινόμενη επίτευξη συμφωνίας, στο Eurogroup, καθώς σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών Ισπανίας και Πορτογαλίας προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία

21.09  Η Ευρωομάδα φαίνεται ότι καταλήγει σε πολιτική συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η παράταση θα είναι τετράμηνης διάρκειας, έως τον Ιούνιο.

20.47 Μήνυμα Μοσκοβισί στο Twitter: «Προχωρούμε, προχωρούμε, προχωρούμε», έγραψε ο κ. Μοσκοβισί.

20.42 Επικοινωνία Τσίπρα – Ντάϊσελμπλουμ για κείμενο συμφωνίας, επικαλούνται σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικές πηγές στην Βελτ. 

20.28 Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι Γερμανοί ζητούν λίστα μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα. Να ονοματίσει σε ποια μέτρα θα προβεί που δεν θα αποτελούν μονομερείς ενέργειες και ποιες μεταρρυθμίσεις θα κάνει.

20.25 Τετράμηνη παράταση χωρίς μέτρα λιτότητας διαρρέουν ότι περιλαμβάνονται -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- στο κείμενο των δυο σελίδων που συντάσσουν στο γιουρογκρουπ. Η Ελλάδα δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

20.16 Την επίτευξη συμφωνίας επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι της ΕΚΤ που συνοδεύουν τον Μάριο Ντράγκι στις Βρυξέλλες. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το Eurogroup

20.09 Υπάρχει καταρχήν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, σύμφωνα με διαρροές από τις Βρυξέλλες, την οποία καλείται να εγκρίνει το Eurogroup που συνεδριάζει αυτή την ώρα

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε πριν λίγη ώρα με τρίωρη καθυστέρηση το Eurogroup. Από το μεσημέρι πραγματοποιούνταν τριγωνικές συναντήσεις κατά τις οποίες οι υπόλοιποι υπουργοί οικονομικών έβλεπαν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γερμανό ομόλογό του, Βολφανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με κοινοτική πηγή οι τριγωνικές αυτές συναντήσεις χαρακτηρίζονται ως παραγωγικές

 

Η…“αγία τριάδα”

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά, Πιερ Μοσκοβισί, σχημάτισαν μια τριάδα η οποία συζήτησε εναλλάξ με τον Έλληνα και τον Γερμανό υπουργό, δρώντας διαμεσολαβητικά.

“Επρόκειτο για μια ασυνήθιστη σύνθεση, η οποία δείχνει τις δυσκολίες του διαλόγου ανάμεσα στους δύο άνδρες, αλλά μπορεί να επιτρέψει να προχωρήσουμε”, ανέφερε στο ΑΜΠΕ πηγή προσκείμενη στην ελληνική αποστολή.

Οι διεργασίες είναι εντατικές στο παρασκήνιο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι “ατμομηχανές” της Ευρωζώνης Γερμανία και Γαλλία, δεν επιθυμούν ένα Grexit. Οι πιέσεις είναι πολλές αλλά οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Οι ΗΠΑ δήλωσαν πως επιθυμούν την εξεύρεση λύσης.

 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως: “Είμαστε σε καλό σημείο υπήρξε εντατική εργασία από την Δευτέρα και υπάρχει αναγκη για μια συμφωνία. Όλα τα στοιχεία είναι στο τραπέζι. Ο καθένας έκανε την δουλειά του. Υπάρχει ανάγκη για συμφωνία που επιθυμούν όλοι γιατί τελειώνει ο χρόνος. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά υπάρχει ισχυρή θέληση”. Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα κληθηκε και πιέστηκε να διασχίσει την μεταξύ μεγάλη απόσταση εξέφρασε την άποψη πως: “Δεν νομίζω ότι πιέσαμε τους Έλληνες. Είναι μια διαπραγμάτευση”

Ο πρόεδρος του Eurogroup και Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μεταξύ άλλων πως: “Υπάρχει λόγος για κάποια αισιοδοξία μετά τις συνομιλίες με τους βασικούς συντελεστές στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα. Ελπίζω να είμαι σε θέση να πω περισσότερα για το αποτέλεσμα των συνομιλιών σε περίπου δύο ώρες. Όλα θα μπουν σε μια σειρά. Χρειάζεται χρόνος.”

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ εξέφρασε μεταξύ άλλων την θέση πως: “Είμαι πάντα αισιόδοξος για σήμερα πως μπορούμε να φτάσουμε σε μια καθαρή λύση και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.”

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε: “Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι εταίροι της να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο ευρώ. Η λύση βρίσκεται στις πρωτεύουσες και το Παρίσι έχει να παίξει ένα ρόλο, όλος ο κόσμος εργάζεται για μια λύση, θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό”

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης προσερχόμενος για την συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ δήλωσε μεταξύ άλλων πως: “Θα γίνει επικοδομητικός διάλογος. Έχουμε εργαστεί εντατικά και έχω την πεποιήθηση πως στο τέλος θα δούμε άσπρο καπνό. Έχει καλυφθεί το 1/5 του δρόμου.”

Νωρίτερα συμμετείχε σε διαβούλευση με τον Γερμανό ομόλογό του Βολφγκανγκ Σόιμπλε, την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ και τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Γιουρογκρουπ και υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: “Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να πάρουμε στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις αυτές”

Ανοιχτό σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο ακόμα και Συνόδου Κορυφής

Δείτε εδώ τι δήλωσαν υπουργοί Οικονομικών και Ευρωπαίοι παράγοντες

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή