Εδώ γελάμε… ο Ψαριανός εξηγεί πώς γίνεται ένας αριστερός να στηρίζει Μητσοτάκη

Δεν του αρέσει να πλέκει εγκώμια αλλά ο Κυριάκος ο Μητοτάκης είναι ό,τι καλύτερο μας έχει τύχει

ΨΑΡΙΑΝΟΣ009 638x381 1

Ο Γρηγόρης Ψαριανός λίγες μέρες πριν τις εκλογές έδωσε συνέντευξη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για να «τρομοκρατήσει» όσους δεν αντιλαμβάνονται το μεγαλείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και για να εξομολογηθεί πώς ο ίδιος, ως αριστερός, καταδέχεται και στηρίζει μια δεξιά κυβέρνηση.

«Κάτι σαν άλμα στο κενό» θεωρεί ο Γρηγόρης Ψαριανός την όποια άλλη επιλογή των πολιτών στην κάλπη, πλην αυτής της ΝΔ, διότι όπως εξηγεί η ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί και την μόνη εγγύηση για πορεία ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν επιτέλους την Ελλάδα «Κανονική Ευρωπαϊκή χώρα».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα, Β’ Αθήνας, επισημαίνει πως μετά από μια καλή διακυβέρνηση, η οποία είχε να επιδείξει «πολλά και σπουδαία», πρέπει την ερχόμενη τετραετία να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της ΝΔ, οι οποίες και δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθούν, είτε λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, είτε λόγω αδυναμιών. Διαφωνεί πλήρως με κάθε προοπτική κυβέρνησης «συνεργασίας» με «ανθρώπους που δεν συμφωνούν ούτε με τον εαυτό τους», όπως λέει, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εκτιμά ότι η δεύτερη κάλπη θα αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη γι αυτό και διαμηνύει ότι η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαίου είναι καθοριστική ώστε να εξασφαλισθεί η αυτοδυναμία και κατά συνέπεια η αναγκαία σταθερότητα για την χώρα.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, στην συνέντευξή του απαντά και στην κριτική που έχει δεχθεί για την υποψηφιότητά του με την ΝΔ, Αριστερός ων ο ίδιος: «Όπως ποτέ δεν ήμουνα παραδοσιακός Αριστερός, όπως ποτέ δεν υπήρξα δογματικός, ορθόδοξος κομμουνιστής ή φιλοσοβιετικός, έτσι δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνοδοιπόρο μιας δογματικής Δεξιάς. Έχω πει κάπως ως αστείο, «δεν έφυγα από κάποια ΟΠΛΑ για να προσχωρήσω σε κάποιους Χίτες» ας πούμε! Φεύγοντας από τα παραμύθια του Νηπιαγωγείου, βρέθηκα στη Μεγάλη Σχολή της λογικής και της… πραγματικής πραγματικότητας».

Ελπίζει κι εύχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταφέρει όσα δεν μπόρεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σημίτης και κατεβαίνει σε έναν εκλογικά «δύσκολο» τομέα της Αττικής, όπως είναι ο Νότιος Τομέας, δίνοντας στους εκλογείς το μήνυμα πως προέχει η συνέχιση της θετικής πορείας της χώρας. «Θέλω να ζούμε σε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα, όχι στο σοβιετικού τύπου, βαλκανικό Κατσαπλιαδιστάν», λέει χαρακτηριστικά.

ΕΡ: Συζητώντας για την δική σας υποψηφιότητα, σας έχουμε ακούσει να λέτε “Δεν είμαι Δεξιός, κατεβαίνω με την ΝΔ”. Καθώς δε, δέχεστε κριτική για την επιλογή σας αυτή, ως ένας παλαιός Αριστερός, τί απαντάτε;

ΑΠ: Όπως ποτέ δεν ήμουνα παραδοσιακός αριστερός, όπως ποτέ δεν υπήρξα δογματικός, ορθόδοξος κομμουνιστής ή φιλοσοβιετικός, έτσι δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνοδοιπόρο μιας δογματικής Δεξιάς. Έχω πει κάπως ως αστείο, «δεν έφυγα από κάποια ΟΠΛΑ για να προσχωρήσω σε κάποιους Χίτες» ας πούμε! Φεύγοντας από τα παραμύθια του Νηπιαγωγείου, βρέθηκα στη Μεγάλη Σχολή της λογικής και της… πραγματικής πραγματικότητας.
Είμαι σταθερά οπαδός του εκσυγχρονισμού και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα, είμαι φανατικός Ευρωπαϊστής παρόλες τις αδυναμίες και τα λάθη της Ευρώπης, που δεν είναι ακριβώς Ενωμένη, δηλαδή οπαδός του Ευρωμονόδρομου, Ευρωλιγούρης που λένε κάτι κνίτες.
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα και η Ευρώπη να πάψει να είναι Βαβέλ, να ενοποιηθεί οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά και κοινωνικά, και όχι να είναι μόνο απλή νομισματική ένωση. Να γίνει κάτι σαν Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Πώς το βλέπετε αυτό, αριστερό ή δεξιό;

ΕΡ: Ποια χαρακτηριστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμήσατε ώστε τελικώς να συστρατευθείτε μαζί του και να είστε και πάλι υποψήφιος με την παράταξη, της οποίας ηγείται;

ΑΠ: Μπορώ να παραθέσω πολλά πάνω σε αυτό, αλλά δε μ’ αρέσει να πλέκω εγκώμια. Μόνο να πω ότι τον θεωρώ αποτελεσματικό, ρηξικέλευθο και μεταρρυθμιστή. Γι αυτό άλλωστε συστρατεύομαι μαζί του – για τους ίδιους περίπου λόγους που ήμουν θιασώτης της κυβέρνησης των σαμαροβενιζέλων, που μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης με διέγραψε για να γίνει …εξωφυλαρούχας του Καμμένου!
Ελπίζω κι εύχομαι ο Κυριάκος να καταφέρει όσα δεν μπόρεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σημίτης.

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…