Αρβανίτης για μετρό στα Εξάρχεια: «Έδερναν πρωί-βράδυ κατοίκους γιατί διαφωνούσαν με το μετρό»

«Όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος υπάρχει και ελεύθερος λόγος», είπε στην ομιλία του στην Επιτροπή LIBE ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Κώστας Αρβανίτης.

EK Kostas Arvanitis

Την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου να κρατήσει ανοιχτή την αναφορά για την κατασκευή σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και να την παραπέμψει στην αρμόδια για ζητήματα αστυνομικής βίας επιτροπή LΙΒΕ, χαιρέτισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Κώστας Αρβανίτης.

«Όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος υπάρχει και ελεύθερος λόγος», είπε στην ομιλία του στην Επιτροπή τονίζοντας ότι οι κάτοικοι καταγγέλλουν παρανομίες, παρατυπίες και παραβάσεις αλλά την καταστολή. «Πρέπει να συζητήσουμε το πως φέρεται η πολιτεία όταν οι πολίτες έχουν διαφορετική άποψη», είπε σημειώνοντας τα εξής:

«Θα μπορούσε να πάει διακόσια μέτρα πιο κάτω, υπήρχαν προτάσεις πολύ συγκεκριμένες, αλλά ήθελαν να χτυπηθεί ο ελεύθερος λόγος, δηλαδή ο ελεύθερος χώρος. Έγινε ενημέρωση; Εδώ θα διαφωνήσω. Αξιοποιήθηκαν οι δυνάμεις καταστολής, απλώς. Τους έδερναν πρωί-μεσημέρι-βράδυ, για να καταλάβουν ακριβώς πιο είναι το έργο. Κι αυτοί δεν καταλάβαιναν. Εκεί ήταν το θέμα».
«Είναι κι ένα ζήτημα λοιπόν, το πώς κατανοεί μια δημοκρατία με τους πολίτες, για αυτό που λέμε κοινό σπίτι, κοινή πολιτεία. Βεβαίως και υπάρχουν και περιβαλλοντικοί όροι κατά την γνώμη μου» πρόσθεσε ενώ επεσήμανε:

«Η πλατεία Εξαρχείων είναι μια συμβολική πλατεία, μια εμβληματική πλατεία για την Δημοκρατία, για τις ιδέες. Για το πώς διακινούνται οι ιδέες, για το πώς κινούνται οι πολίτες μέσα σ’ αυτήν την πόλη και νομίζω η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, για την κατασκευή του μετρό ήταν ακριβώς γιατί ήταν συμβολικού χαρακτήρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Ηλεία: 28χρονος αυτοκτόνησε δίπλα από τον τάφο του πατέρα του

Προκλητικός Πορτοσάλτε για Τέμπη: «Γελοιότητα η συλλογή υπογραφών» (video)

Φρίκη στις ΗΠΑ: Bασάνισαν μέχρι θανάτου την κόρη τους – Την άφησαν να “λιώσει” στον καναπέ για τουλάχιστον 12 χρόνια (Video)

Τέμπη: «Καρφιά» βουλευτή της ΝΔ για Καραμανλή – «Εγώ θα είχα παραιτηθεί από την ασυλία» (video)

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…