Newsroom

Newsroom

Έβγαλαν ξανά οι Τούρκοι στο Αιγαίο το "Τσεσμέ"

Στο Αιγαίο έβγαλαν οι Τούρκοι ξανά το «Τσεσμέ».

58adc4dc1dc5245c228b4614 4

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση να αποσύρουν το

ωκεανογραφικό σκάφος οι Τούρκοι έβγαλαν πάλι το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το σκάφος ξαναβγήκε στο τρίγωνο ανάμεσα στο Άγιο Όρος, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη, ενώ το πλοίο παρακολουθείται από την ελληνική πλευρά με σύστημα επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα μάζεψε άρον – άρον το Τσεσμέ από το Αιγαίο όταν η ελληνική πλευρά έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην άλλη μεριά.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό με την κωδική ονομασία «Αναπνευστήρ 1/17» η εθνική τεχνική άσκηση μεσαίας κλίμακας έβγαλε όλα σχεδόν τα διαθέσιμα υποβρύχια του ελληνικού στόλου στα ανοιχτά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείο Ναυτικού η άσκηση ήταν προγραμματισμένη και έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικού Αιγαίου Πελάγους, νοτίου Κρητικού Πελάγους και στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων, από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι και χθες, ωστόσο η ύπαρξη και μόνο τόσων ελληνικών υποβρυχίων εκτός λιμένων ίσως να έβαλε σε δεύτερες σκέψεις το αντίστοιχο τουρκικό επιτελείο.

Εναέριες παραβιάσεις

Την ίδια στιγμή, τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν τη Δευτέρα σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός αποτελούμενος από έξι αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων οπλισμένα, προέβησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…