Newsroom

Newsroom

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών

Ένα πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα που σύμφωνα με την αστυνομία, διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, σε περιοχές της Άρτας, την Αθήνας, της Λευκάδας και της Καρδίτσας, εξαρθρώθηκε από τις αρχές.

5741d1e61dc524922b8b459a

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 21 ατόμων ως μελών της οργάνωσης, δύο εκ των οποίων είναι Αλβανοί, ηλικίας 38 και 43 ετών, οι οποίοι φέρεται να είχαν αρχηγικό ρόλο.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Άρτα και στην Καρδίτσα, εντοπίστηκε και συνελήφθη 38χρονος Αλβανός, ως «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και 11 ακόμη Αρτινοί, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, ως μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα αναζητούνται για να συλληφθούν τα υπόλοιπα εννέα μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και περί όπλων.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 33 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών στην περιοχή της Άρτας, της Αθήνας, της Καρδίτσας και της Λευκάδας, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην τοπική αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.

Ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με τον 43χρονο καταζητούμενο ομοεθνή του, είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Για την σύλληψη των μελών του κυκλώματος έγιναν συνεχόμενοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν:

32 γραμμάρια κοκαΐνης, σε υγρή και στερεή μορφή,

700 περίπου γραμμάρια χασίς,

79,06 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA,

χρηματικό ποσό 2.458 ευρώ ,

206 κροτίδες,

176 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

4 ζυγαριές ακριβείας,

2 επιβατικά αυτοκίνητα

2 μοτοσικλέτες

18 κινητά τηλέφωνα.

(φωτό eurokinissi)

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο