«Εάν πεθάνετε, θα φταίτε εσείς»

Ο κορονοϊός επιστρέφει δριμύτερος και το γκουβέρνο περνάει στο Σχέδιο Β: στοχοποίηση των πολιτών.

5123441

To κυβερνητικό σχέδιο για διασπορά τεχνητής αισιοδοξίας τέθηκε σε λειτουργία όσο ήμασταν ακόμη κλεισμένοι στα σπίτια μας. «Αδέλφια, νικάμε», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε το Μέγαρο Μαξίμου, φροντίζοντας ώστε να διαδοθεί μέσα από τα ράμφη παπαγάλων και άλλων μπουκωμένων με κρατικό χρήμα πτηνών.

Πολύ γρήγορα, ο παιάνας διανθίστηκε με δημοσιεύματα του ξένου τύπου. «Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο», έγραψαν σχετικοί και άσχετοι. Οι επίσημες στατιστικές σφυρηλάτησαν το αίσθημα ανάτασης, όπως συνηθίζουν οι πατροπαράδοτης αξιοπιστίας Greek Statistics.

Οι νηφάλιοι έσπευδαν να επισημαίνουν τους αντικειμενικούς παράγοντες που οδηγούσαν σε περιορισμένη διασπορά του Covid-19, αλλά ο κυρίαρχος λαός είχε αυτιά και μάτια μόνο για τον γόη Χαρδαλιά. Μας άρεσε, που μας μιλούσαν βρώμικα.

Ακολούθησαν αυτά που όλοι γνωρίζετε.

·         Ο εγκλεισμός καταργήθηκε στο όνομα της επανεκκίνησης της οικονομίας και αντικαταστάθηκε με προσευχές και επικλήσεις στην ατομική ευθύνη.

·         Τα σύνορα άνοιξαν διάπλατα γιατί αλλιώς θα ξεμέναμε από τουρίστες και θα πεθαίναμε έναν ήσυχο θάνατο, ως χώρα και ως άνθρωποι.

·         Η ασυδοσία παντοδύναμων οργανισμών όπως η Εκκλησία βοήθησε τη δημιουργία υγειονομικών βομβών όπου υπάρχουν λειτουργίες, πανηγύρια, κηδείες, γάμοι και γλεντοκόπια.

·         Τα δρομολόγια των ΜΜΜ περιορίστηκαν λόγω θέρους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται καθημερινός συνωστισμός.

·         Το λιβανιστήρι προς την κυβέρνηση συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, παρά την οφθαλμοφανή έλλειψη σχεδίου.

·         Η καθημερινή ενημέρωση σταμάτησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας εξαφανίστηκε, για να προστατεύσει όπως όπως το προσωπικό του κύρος.

·         Η μάσκα δαιμονοποιήθηκε με τη βοήθεια και των παπάδων στους οποίους ομνύει το χριστεπώνυμο πλήθος, αφού ο κορονοϊός έγινε ξαφνικά πιο αόρατος από ό,τι ήδη ήταν.

Και η Ελλάδα αφέθηκε να συνεχίσει τον δρόμο της προς το ηλιοβασίλεμα και να ποτιστεί με θαλασσινή αρμύρα, σαν να μη συνέβη ποτέ η φονική πανδημία…

Όσοι επιστήμονες ή δημοσιογράφοι προέβλεψαν ότι ο Covid-19 θα επιστρέψει δριμύτερος όπως κάνει στην υπόλοιπη υφήλιο αντιμετωπίστηκαν ως εχθροί του λαού, συνωμοσιολόγοι του πισινού και πράκτορες του Ερντογάν.

Στο κάτω κάτω, σκέφτηκε ο λαουτζίκος, ο Μητσοτάκης, ο Άδωνης, ο Χαρδαλιάς, ο Χατζηδάκης και οι λοιποί φάροι της νέας Ελλάδας συνωστίζονται στις συγκεντρώσεις και στις παραστάσεις και στους ιερούς ναούς δίχως μάσκα. Χαζοί είναι αυτοί, που δεν φοβούνται;

Υπάρχουν όντως χαζοί σε αυτή την εξίσωση, αλλά κανένας τους δεν ανήκει στη λαοπρόβλητη κυβέρνηση…

Το σχέδιο του Μητσοτακέικου είχε και αστερίσκο, σαν αχλάδα που κρύβει πίσω της την ουρά. «Εάν πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα, θα ρίξουμε τις ευθύνες στην ανευθυνότητα των πολιτών», προβλέπει εξαρχής το σατανικό σχέδιο.

Και να πεις ότι δεν μας το είπαν; Το επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους ο Πέτσας και οι άλλες ντουντούκες της κυβέρνησης, όταν ακόμη νομίζαμε ότι κρατούσαμε τον Τσιόδρα από τα καρύδια. «Εάν πεθάνετε, θα φταίτε εσείς».

Και είχαν, εν μέρει, δίκαιο: πέρα από την ατομική ευθύνη, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας μέχρι να παρασκευαστεί εμβόλιο ή φάρμακο.

Αλλά ποιος να δώσει σημασία στις «αυστηρές» προειδοποιήσεις μίας κυβέρνησης που στην ίδια ανάσα βαυκαλιζόταν ότι νίκησε τον ανίκητο εχθρό και πουλούσε δωρεάν αισιοδοξία;

«Στους Έλληνες δεν κολλάει», ήταν ο κοινός παρονομαστής των επίσημων και ανεπίσημων τσιτάτων, που πέρασαν στη δημόσια σφαίρα από τα χείλη των κυβερνώντων τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Λίγο ακόμα και θα μας πλάσαραν εκείνο το παραμυθάκι για το ανύπαρκτο παραπανίσιο ένζυμο που δήθεν προστατεύει τον περιούσιο λαό μας από τις επιδημίες.

Όπως αναμενόταν, ο ιός άρχισε να δείχνει τα δόντια του, απτόητος από τον καύσωνα και από την εθνικοπατριωτική έξαρση. Όπως επίσης αναμενόταν, το τσίρκο που παριστάνει την κυβέρνηση έδωσε γραμμή για στοχοποίηση των πολιτών.

Ακόμα και η ΕΡΤ, η υποτίθεται σοβαρή, καταγγέλλει τα «ξενόφερτα πάρτι της Μυκόνου με χιλιάδες καλεσμένους» και το …μπαϊράμι των μουσουλμάνων ως εστίες μόλυνσης.

Και τι άλλο να έδειχνε δηλαδή, τις φιέστες του Μαρινάκη;

Ταυτόχρονα, η κρατικοδίαιτη τηλεόραση προσφέρει άπλετο βήμα στους διαπρύσιους ρασοφόρους αρνητές της μάσκας, αλλά αυτό είναι αλλουνού σκοταδιστή παπά ευαγγέλιο.

Σαν να μην έφτανε η μαζική προπαγάνδα της γελοιότητας, κατέφτασαν πλησίστιοι και οι σερίφηδες για να μοιράσουν τιμωρίες και απειλές.

«Πρόστιμο 150 ευρώ», ανακοινώθηκε, «θα επιβάλλεται στους παραπανίσιους από το 65% επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς». Εάν στο βαγόνι των 50 θέσεων στριμωχτούν περισσότερα από 32,5 άτομα, θα πέσουν καμπάνες.

Και τι να κάνουν μωρέ οι άνθρωποι, όταν το μετρό έρχεται κάθε 15 λεπτά και είναι κατάμεστο; Να περιμένουν το επόμενο; Μήπως εκείνο θα έρθει άδειο;

Πώς ακριβώς πρέπει να χειριστούν το πρόβλημα οι ταλαίπωροι επιβάτες; Να δώσουν προτεραιότητα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και στους υμνητές του Μωυσή;

«Ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων, ώστε να πυκνώσουν οι συρμοί και τα λεωφορεία», ενημέρωσαν οι λίσταρχοι του Πέτσα τους αλαλιασμένους πολίτες.

Προτιμήθηκε δηλαδή να καταστρατηγηθεί ένα κεκτημένο δικαίωμα, παρά να προσληφθούν άνεργοι εποχιακοί. Αλλιώς τι Δεξιά θα ήταν;

Πολύ φοβάμαι, ότι οι πρώτοι που θα αρχίσουν να μοιράζουν μπούφλες είναι τίποτε λουόμενοι που θα έρθουν άρον άρον από την Πάρο, με μισοκαμένο το μισό κορμί και με την τσιπούρα στον οισοφάγο.

Αυτό, ωστόσο, θα είναι το μεγαλύτερο από τα ουχί αμελητέα κατορθώματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να κάνει τον κόσμο να αγριέψει. Το ροχαλητό των πολιτών ήταν το αέναο σάουντρακ των πρώτων 13 μηνών της «μεταπολίτευσης». 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ