Newsroom

Newsroom

To e-mail που… έστειλε τον Βενιζέλο στο νοσοκομείο

Με το… τσιγκέλι βγάζει τις λεπτομέρειες για το βράδυ των Καννών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κάθε φορά που ερωτάται…

venizelos guardian

Με το… τσιγκέλι βγάζει τις λεπτομέρειες για το βράδυ των Καννών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κάθε φορά που ερωτάται σχετικά με τα όσα συνέβησαν το Νοέμβριο του 2011 λέει και κάτι καινούργιο, ποτέ όμως την πλήρη ιστορία.

Σε άρθρο της Helena Smith που δημοσιεύεται στον Guardian, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διηγείται: «Σε όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω ξαναδεί τόσο μη διπλωματική συμπεριφορά. Το κλίμα ήταν εξαιρετικά βαρύ, απολύτως τραγικό. Και πολύ, πολύ επιθετικό».

«Ο Σαρκοζί ήταν εξαιρετικά εκνευρισμένος», σημειώνει ακόμα. «Κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει, επειδή μιλούσε συνεχώς. Η Μέρκελ ήταν πιο ήρεμη, αλλά το μήνυμα ήταν σαφές: Είτε ακυρώνετε το δημοψήφισμα, είτε κάνετε ένα άμεσα, με ερώτημα: ναι ή όχι στο ευρώ. Και μετά θα δούμε αν θα συνεχίσουμε με τη δόση, το πρόγραμμα, το κούρεμα».

Αναφορικά με τη στάση του απέναντι στο δημοψήφισμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει πως αρχικά υποστήριξε την ιδέα για να μη διχάσει περαιτέρω τη χώρα και την παράταξη, όμως ένα e-mail από τον Γιώργο Παπανδρέου τον έκανε να… αρρωστήσει: «Το να μη με ενημερώσει ήταν ένα θέμα, το να μην το πει στη Μέρκελ ή τον Σαρκοζί ή κανέναν στην ΕΕ ήταν ένα άλλο. Όταν έλαβα αυτό το e-mail στη 1.30 τα ξημερώματα που με ρωτούσε ‘τι θα συμβεί αν χάσουμε;’, του είπα ‘είσαι καλά; Ανακοινώνεις όλα αυτά τα πράγματα και ρωτάς τώρα; Δεν το είχες σκεφτεί καθόλου πριν;’. Ένιωσα τόσο άσχημα διαβάζοντας αυτό το mail, που αναγκάστηκα να μπω σε νοσοκομείο στις 4 τα ξημερώματα»…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…