Newsroom

Newsroom

Δύσκολη η νύχτα στην Κορινθία

Η φωτιά έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει ένα κύριο μέτωπο της φωτιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες

5119245

Mεγάλη πυρκαγιά κατακαίει από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, δασική έκταση στις Κεχριές Κορίνθου, με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών, αλλά και στην πύλη του στρατοπέδου όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί και πολλά ακόμη που κινδυνεύουν από τις φλόγες. Ήδη έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί αλλά και δυο κατασκηνώσεις. 

Μέχρι στιγμής με εντολή της πυροσβεστικής εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο, καθώς και μία πολιτική και μία στρατιωτική κατασκήνωση. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Αθίκια Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης και του χωριού. Οι πολίτες μεταφέρθηκαν με κάθε τρόπο σε παραλιακή περιοχή.

Η φωτιά έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει ένα κύριο μέτωπο της φωτιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύει η ένταση των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ. Η κυκλοφορία στην Π.ΕΟ Ισθμού – Επιδαύρου έχει διακοπεί και τα αυτοκίνητα εκτρέπονται.

Στο σημείο επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα, αλλά και πεζοπόρα τμήματα. Επίσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται  και εντός του χώρου του στρατοπέδου, καθώς σε αυτό υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.
 

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…