Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στη λωρίδα της Γάζας από αεροπορική επιδρομή

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε τις δηλώσεις των κατοίκων της Γάζας σύμφωνα με τους οποίους δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού.

Δύο Παλαιστίνιοι μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη Γάζα σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη, δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, δύο πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, «έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο μια μοτοσικλέτα».

Κάτοικοι δήλωσαν πως οι δύο άνδρες ήταν μέλη της οργάνωσης μαχητών Ισλαμικός Τζιχάντ.

Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε αμέσως λέγοντας πως «δεν πραγματοποίησε επίθεση στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας», «παρά τις περί του αντιθέτου παλαιστινιακές πληροφορίες».

Η λωρίδα της Γάζας έγινε και πάλι πεδίο εντάσεων μετά τον θάνατο 12 Παλαιστινίων κατά την καταστροφή από το Ισραήλ μιας σήραγγας που οδηγούσε στο έδαφός του στις 30 Οκτωβρίου και πιο πρόσφατα, της αναγνώρισης από τον Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Πριν από τους σημερινούς θανάτους, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στις 6 Δεκεμβρίου είτε σε αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών είτε από ισραηλινές σφαίρες κατά τις διαδηλώσεις κοντά στον τσιμεντένιο φράχτη που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τον θύλακα.