Newsroom

Newsroom

Δύο εκατ. το χρόνο παίρνουν οι "ημέτεροι" του ΤΧΣ

Πλήρη επιβεβαίωση σε παλαιότερο ρεπορτάζ του koutipandoras.gr από έγγραφο που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τις…

Πλήρη επιβεβαίωση σε παλαιότερο ρεπορτάζ του koutipandoras.gr από έγγραφο που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τις χρυσές αποζημιώσεις των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο οι 20 εργαζόμενοι του ΤΧΣ με την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, την ώρα που τα περισσότερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων, για το 2012 «μοιράστηκαν» περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε έγγραφο που υπογράφουν η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Α. Σακελλαρίου και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Α. Γάγαλης και διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου, αναφέρεται ότι το σύνολο των αμοιβών του προσωπικού ανέρχεται σε 1.998.033 ευρώ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις ανησυχίες του για αδυναμία του ταμείου να εξορθολογίσει τις δαπάνες του.

Η απάντηση από τον κ. Στουρνάρα ήρθε εγγράφως ωστόσο δεν διαφώτισε και πολύ την υπόθεση καθώς το έγγραφο που κατέθεσε και που ουσιαστικά είναι η απάντηση του ίδιου του ΤΧΣ και της διοίκησής του για τις αμοιβές τους και τις δαπάνες τους ουσιαστικά παραπέμπει στην ετήσια οικονομική έκθεση του Ταμείου.

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές ύψους 223.585 ευρώ. Από το ποσό του 1.774.448 ευρώ που είναι οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας, ποσό 550.926 ευρώ αφορά την μισθοδοσία των εκτελεστικών μελών της διοίκησης, ενώ 1.223.523 αφορά μισθοδοσία του λοιπού προσωπικού. Το καθαρό καταβληθέν ποσό στα εκτελεστικά μέλη της διοίκησης μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών και φόρων ανήλθε σε 333.191 ευρώ και το αντίστοιχο του προσωπικού σε 1.045.751 ευρώ.

Στις λοιπές αμοιβές και έξοδα (283.227 ευρώ και 254.855 ευρώ) περιλαμβάνονται τα έξοδα θεματοφυλακής ομολόγων EFSF πληρωτέα στην ΤτΕ 109.850 ευρώ, αμοιβές συμβούλων επιλογής προσωπικού 54.858 ευρώ, συμβούλων επικοινωνίας 64.014 ευρώ, ελεγκτών 29.520 ευρώ, έξοδα ασφάλειας και καθαρισμού γραφείων 41.062 ευρώ, υλικών γραφείων 20.367 ευρώ, για το ταμείο νομικών 10.187 ευρώ και συνδρομές 15.736 ευρώ.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι τα έξοδα προσωπικού του 2012 δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2011 (20 άτομα το 2012 έναντι 6 το 2011), ενώ η αύξηση των λειτουργικών δαπανών κατά το προηγούμενο έτος οφείλεται στην αυξημένη δραστηριότητα του ΤΧΣ. Σε ότι αφορά τις «ζημιές ύψους 5,461 εκατομμύρια ευρώ, οφείλονται αποκλειστικά στην υποκατάσταση του ΤΕΚΕ από το ΤΧΣ κατά το έτος 2012 και την καταβολή των προβλεπομένων ποσών από τις αποφάσεις της ΤτΕ περί εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και όχι από την ίδια τη διαχείριση».

Διαβάστε σχετικά

Διαβάστε τα ονόματα των διοικούντων το ΤΧΣ που τρώνε με «χρυσά κουτάλια»

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος