Duos: Tammi Terrell & Marvin Gaye

Όλοι έχουμε ακούσει τα κομμάτια τους, το Ain’t No Mountain High Enough, το Ain’t Nothing Like the Real Thing και πολλά άλλα. Μουσική που, όπως φαίνεται, αποτελεί προϊόν αγάπης. Τα φαινόμενα ωστόσο απατούν: όταν όλοι πίστευαν ότι ο Marvin Gaye και η Tammi Terrell συνδέονταν ερωτικά, εκείνοι απολάμβαναν μια πιο ξεχωριστή σχέση.

marvin tammi

Λίγο πολύ όλοι ξέρουν για τη ζωή του Marvin Gaye. Περισσότερο γνωστός για τα solo hits του -What’s Going On, Trouble Man, Sexual Healing και πολλά ακόμη- θεωρούνταν master της μπαλάντας, με τη θρυλική φωνητική του έκταση και το sex appeal. Ταυτόχρονα όμως πάλευε και με άλλους δαίμονες: από τη μία την εξάρτησή από τις ναρκωτικές ουσίες, από την άλλη τα φορολογικά του προβλήματα που τον ανάγκασαν να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια περίοδο.

Πέθανε με τον πιο τραγικό τρόπο, όταν τον πυροβόλησε το πατέρας του τον Απρίλιο του 1984. «Φόροι, θάνατος και προβλήματα», όπως έλεγε και ο ίδιος ο Marvin.

Λιγότερα θυμάται κανείς για την Tammi Terrell, η οποία μέχρι και σήμερα βρίσκεται στη σκιά του Marvin Gaye.

Η ιστορία της Tammi τραγικά ξεκίνησε και τραγικά τελείωσε… Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα της αδελφής της, Ludie Montgomery, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τρία αγόρια, όταν σε ηλικία 11 ετών έφευγε από ένα πάρτυ στη γειτονιά της. Το γεγονός επιβεβαιώνεται, αφού οι νεαροί συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για το βιασμό της. Όπως ήταν αναμενόμενο η συμπεριφορά της Tammi άλλαξε δραματικά. Φαινόταν μάλιστα ότι έκανε ασύδοτη ζωή.

Πολύ νωρίς στην καριέρα της, συνδέθηκε ερωτικά με διάφορους άντρες, μέσα και έξω από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Όπως είναι γνωστό, της άρεσε ο Sam Cooke και διατηρούσε φιλία με τον Gene Chandler, ενώ το 1962, στα 17 της χρόνια, ξεκίνησε μια ερωτική σχέση με τον James Brown, γεγονός που προφανώς πήρε διαστάσεις.

Λέγεται πως η Tammi κακοποιήθηκε επανειλημμένως από τον James Brown εκείνο το διάστημα. Έπειτα από ένα συγκεκριμένο περιστατικό στα παρασκήνια ενός μαγαζιού όπου εμφανίστηκε, η Tammi ζήτησε από τον Chandler -ο οποίος ήταν μάρτυρας του γεγονότος- να την πάει μέχρι τη στάση του λεωφορείου ώστε να επιστρέψει στο σπίτι της. Αργότερα ο Chandler κάλεσε στο τηλέφωνο τη μητέρα της για να της πει να πάει να την μαζέψει και αυτό ήταν το τέλος της διετούς σχέσης της Tammi Terrell με τον James Brown.

Το 1965 δημιούργησε νέα σχέση, αυτή τη φορά με τον David Ruffin των Temptations. Την επόμενη χρονιά ο Ruffin της έκανε πρόταση γάμου, ωστόσο η Tammi γρήγορα ανακάλυψε ότι εκείνος είχε ήδη γυναίκα και τρία παιδιά, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε και άλλη σχέση με μια κοπέλα στην πόλη της Tammi, το Detroit. Εκτός του ότι η Tammi Terrell πληγώθηκε για μια ακόμη φορά, το περιστατικό επέφερε τα χειρότερα για τη φήμη της, αφού άρχισε να θεωρείται «εύκολη» αν και πολύ μικρή σε ηλικία.

Μετά την ανακάλυψη της… τριπλής ζωής του Ruffin, το ζευγάρι τσακωνόταν πολύ συχνά δημοσίως. Ειπώθηκε αργότερα ότι ο Ruffin την χτύπησε με ένα σφυρί και ότι την κυνήγησε με μαχαίρι, ισχυρισμοί που διαψεύστηκαν τόσο από την οικογένεια της Terrell, όσο και από τη Motown. Στα απομνημονεύματα της Montgomery, ωστόσο, αναφέρεται ότι ο Ruffin την χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος του, γεγονός που σηματοδότησε το άδοξο τέλος μίας ακόμη σχέσης, το 1967.

Έπειτα από όλα αυτά, όλοι πίστεψαν ότι ο Marvin Gaye ήταν ο επόμενος στη λίστα της Tammi, ωστόσο έκαναν λάθος. Μετά τη σεξουαλική κακοποίηση και τις υπόλοιπες άσχημες εμπειρίες της, η Tammi Terrell χρειαζόταν ένα φίλο και το ίδιο ακριβώς είχε ανάγκη και ο Gaye. Κουβαλώντας το τραγικό παρελθόν τους, δημιούργησαν μία εξαιρετικά βαθιά φιλία.

Μάλιστα, οι δυο μουσικοί ηχογράφησαν ξεχωριστά τα μέρη τους για τα θρυλικά τους ντουέτα. Συναντήθηκαν μόνο αφού οι πρώτες τους κοινές δουλειές είχαν ήδη κυκλοφορήσει και πάει καλά με το κοινό. Η φιλία τους επιβεβαιώθηκε και από ανθρώπους που τους γνώριζαν καλά, με τους Ashford & Simpson -οι οποίοι έγραψαν τα περισσότερα από τα hits τους- να αναφέρουν πως η σχέση τους ήταν αδερφική (sibling-like), χαρακτηρισμός που χρησιμοποιήθηκε και από τον ίδιο τον Marvin Gaye.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, αν και πολλοί θεωρούν ότι ο Marvin ήταν ο «αρχηγός» της δυάδας, μάλλον συνέβαινε το αντίθετο: εκείνος ήταν εξαιρετικά εσωστρεφής και ντροπαλός, ενώ εκείνη ήταν πολύ πιο εξωστρεφής και «της πιάτσας».

Όταν πέθανε, η Tammi Terrell ήταν αρραβωνιασμένη με τον Ernest Garrett, ένα γιατρό που γνώρισε στο νοσοκομείο όταν προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο στον εγκέφαλο, με τον οποίο είχε διαγνωσθεί. Η ασθένεια την σκότωσε σε ηλικία 24 ετών.

Το 1970, η Tammi χρησιμοποιούσε πλέον αναπηρική καρέκλα, είχε χάσει τα μαλλιά και την όρασή της και ζύγισε λίγο παραπάνω από 45 κιλά. Τον Ιανουάριο του 1970 έπεσε σε κώμα από το οποίο δεν ξύπνησε ποτέ, αφού τον Μάρτιο υπέκυψε.

Ο Marvin Gaye βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για την Tammi στην κηδεία της, ενώ στο βάθος ακουγόταν το You’re All I Need To Get By. Το τραγικό γεγονός του στοίχισε τόσο, που αποσύρθηκε από το χώρο της μουσικής για περισσότερα από δύο χρόνια.

Όταν επέστρεψε, ο Marvin Gaye ήταν δυνατότερος από ποτέ, δείχνοντας πλέον το θάρρος να λέει τη γνώμη του σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά. Τα έβαλε με τη Motown για τον τρόπο που προμόταρε την Tammi και άρχισε να εκφράζει απαιτήσεις σχετικά με τις δικές του δουλειές, κάτι που του βγήκε σε καλό. Επαγγελματικά τουλάχιστον…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ