Δριμύτατη επίθεση Μητσοτάκη σε Δρίτσα: "Με τις πονηριές σας διασύρετε τη χώρα"

Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης εκχώρησης του ΟΛΠ στη COSCO. «Διασύρατε τη χώρα» είπε απευθυνόμενος στον Θεόδωρο Δρίτσα από το βήμα της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

577546c51dc5248b538b46af

«Ξεπεράσατε τον εαυτό σας» είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ για τις εξελίξεις μετά τις καταγγελίες της κινεζικής εταιρίας και συνέχισε: «Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα μαζί σας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για υπουργούς που υπογράφουν νομοσχέδια με «βαριά καρδιά» και μετά «καταγγέλλουν τους εαυτούς τους», καυτηριάζοντας παράλληλα τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Ο επίσημος λόγος για τη διαδικασία του κατεπείγοντος ήταν για να έχει κυρωμένη στις αποσκευές του τη σύμβαση» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο.

«Και έρχεται χτες και αλλάζει τη συμφωνία που η κυβέρνηση είχε υπογράψει» πρόσθεσε για τον κ. Δρίτσα, συμπληρώνοντας: «Κανονικά θα έπρεπε να είναι μέρα χαράς, αφού η σύμβαση αυτή θα φέρει νέες θέσεις απασχόλησης, αλλά εσείς ουσιαστικά την ακυρώσατε».

«Με τις πονηριές σας διασύρατε τη χώρα. Τι θα σκέφτεται ένας επενδυτής βλέποντας αυτά;» διερωτήθηκε, ενώ τόνισε πως «η ασφάλεια δικαίου βρίσκεται στον πυρήνα των προϋποθέσεων για να γίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η χώρα. Δεν είναι δυνατόν να υπογράφεται άλλα και άλλα να φέρνετε στη βουλή. Ειδικά σε μια σύμβαση διακρατικού χαρακτήρα».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον Θεόδωρο Δρίτσα είπε: «Αλήθεια, εξακολουθείτε να πιστεύετε αυτά που λέγατε το 2014;», αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας περί μη συμπόρευση κυβέρνησης – κοινωνίας με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού, όπως επίσης και της αποξένωσης των κατοίκων από το λιμάνι και απώλειας θέσεων εργασίας.

Συμπλήρωσε πως «δεν δέχομαι ανθρώπους που πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος για να διασφαλίζουν υπουργικούς θώκους», σχολιάζοντας παράλληλα πως όλα αυτά έγιναν την ημέρα που επισκέφτηκε τη χώρα ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…