Newsroom

Newsroom

Δραματική η κατάσταση στο Νεπάλ μετά τον καταστροφικό σεισμό – Πάνω από 3.000 οι νεκροί

Δραματικά αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ, με τους…

nepal earthquake

Δραματικά αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.218, ενώ τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 6.500.

Καθώς η γη εξακολουθεί να τρέμει, αφού οι ισχυροί μετασεισμοί συνεχίζονται, απελπισμένοι επιζώντες αναζητούν μέσα στα ερείπια συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ άγνωστο είναι τι κατάσταση επικρατεί στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Νεπάλ, καθώς τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φτάσουν σε αυτές. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει και τους 10.000, αφού ορισμένα χωριά πιθανόν να έχουν σβηστεί κυριολεκτικά από τον χάρτη, έχοντας καλυφθεί από τα χιόνια.

Τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας Κατμαντού έχουν κυριολεκτικά γεμίσει, με αποτέλεσμα πολλοί τραυματίες και άρρωστοι να αναγκάζονται να κοιμηθούν στην ύπαιθρο. Χειρουργοί έστησαν ένα χώρο για εγχειρήσεις μέσα σε μια σκηνή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της πρωτεύουσας.

Την κατάσταση επιδεινώνει η διακοπή της ηλεκτροδότησης και η έλλειψη πόσιμου νερού, ενώ και ο καιρός δε βοηθά τους ανθρώπους που κοιμούνται στην ύπαιθρο, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για σφοδρές καταιγίδες.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…