Newsroom

Newsroom

Το δράμα του ομοφυλόφιλου πιστού

Tης

gaitanos

Tης Λίλας Σταμπούλογλου

«Ξέρουμε απ’ τους ιερούς κανόνες ότι η σχέση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου είναι αμαρτία…». Συγκεκριμένα, «είναι μια αμαρτία με την έννοια της αστοχίας». Αλλά  «μπορεί ένας άνθρωπος να έχει μια σχέση με έναν άνθρωπο του ιδίου φύλου». Ωστόσο, «είναι άλλο πράγμα ένας άνθρωπος να το κάνει αυτό μέσα από μια λαγνεία, πορνεία και μέσα από μια αίσθηση που ρίχνει πάρα πολύ την ηθική του…». Γιατί έτσι «καταστρέφεται η σχέση του με τον Θεό και η σωτηρία της ψυχής του». Άρα «δύο άνθρωποι που μπορεί να έχουν μια ωραία σχέση, ακόμα και ομοφυλοφιλική, γνωρίζοντας ότι είναι αμαρτία και δεν σκανδαλίζουν τους άλλους, είναι θέμα δικό τους», κατέληξε ο Πέτρος Γαϊτάνος μιλώντας περί ομοφυλοφιλίας.

Εσείς τι καταλάβατε από τα παραπάνω; Εγώ κατάλαβα τη μάταιη προσπάθεια ενός ανθρώπου, που πιστεύει βαθιά στον Θεό και στους κανόνες της εκκλησίας, να δικαιολογήσει τα (κατά τη θρησκεία του) αδικαιολόγητα. Σαν τον υπερτασικό που του έχουν απαγορέψει το αλάτι κι εφευρίσκει χίλιες δυο δικαιολογίες για να φάει την παστή σαρδέλα που λιγουρεύεται.

Αυτό είναι το δράμα του πιστού Χριστιανού. Δυσκολεύεται να χωρέσει τη ζωή του στα όρια της θρησκείας του: πώς να πεις όχι σε μια ζουμερή μπριζόλα τη Σαρακοστή; Πώς να μην κάνεις σεξ πριν τον γάμο; Πώς να μην ζηλέψεις τα πλούτη του διπλανού σου ή την όμορφη γυναίκα του; Πώς να μην πεις ψέματα, να μην κατακρίνεις, να μην υποκριθείς, να μην προδώσεις, να μην είσαι εγωιστής, φίλαρχος, πλεονέκτης και άδικος; Πώς να μην διαολοστείλεις κάποιον όταν σ’ έχει φέρει στα όριά σου; Πώς να μην αυνανιστείς;

Τελικά, καταπατάς τους κανόνες που θέλεις, βολεύεις τις καταστάσεις στα δικά σου μέτρα. Και συνωμοτείς σιωπηλά με τους διπλανούς σου, που καταπατούν τους ίδιους κανόνες. Κι έτσι πορεύεστε, με λίγες ή περισσότερες τύψεις, κάνοντας τα στραβά μάτια στους απαγορευμένους καρπούς και στα «όχι» της θρησκείας, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει η ζωή.

Το δράμα όμως που ζει ο ομοφυλόφιλος πιστός είναι τρεις φορές μεγαλύτερο. Πόσες συγκρούσεις θα βιώνει μέσα του αυτός, πόσες τύψεις θα νιώθει. Όχι μόνο γιατί η θρησκεία του τον θεωρεί αστοχία και ντροπή, αλλά κυρίως γιατί αυτός δεν μπορεί να συνωμοτήσει με το μεγάλο μέρος των άλλων πιστών. Το οποίο, στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας, ξεχνάει να κάνει τα στραβά μάτια στους κανόνες και στέκεται αυστηρό και άκαμπτο μπροστά στον ομοφυλόφιλο συνάνθρωπό του.

ΥΓ.: Και τους ομοφυλόφιλους ο Θεός τους έφτιαξε. Γιατί το έκανε αν είναι αστοχία;

Πηγή: protagon.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…