Newsroom

Newsroom

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την ΔΕΘ

Με 3.500 αστυνομικούς στους δρόμους σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας γισ τα εγκαίνια της…

deth

Με 3.500 αστυνομικούς στους δρόμους σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας γισ τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς το πρωί του Σαββάτου άνοιξε η αυλαία της 77ης διοργάνωσης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο πρωθυπουργός τέλεσε στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ. Ο κ. Σαμαράς δεν θα πραγματοποιήσει ούτε την καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε και την συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Εντωμεταξύ, το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι, ενώ δεν έχει αποφασιστεί εάν στη συνέχει θα γίνει πορεία. Για το απόγευμα του Σαββάτου προγραμματίζουν συλλαλητήρια συνδικαλιστικοί φορείς και πολιτικά κόμματα. Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και πυροσβέστες. Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Μέλη πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και αντιεξουσιαστές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Καμάρα. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να οργανωθεί κάποια μεμονωμένη έκτακτη κινητοποίηση το πρωί του Σαββάτου, την ώρα τέλεσης των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Την ίδια ώρα στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιριών, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός». Στη μία το μεσημέρι της Τρίτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος το απόγευμα της επομένης αναμένεται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 19.30, ο κ.Καμμένος θα πραγματοποιήσει ομιλία συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Για τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ ΑΕ. Στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου στις 15 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων («Ι.Βελλίδης»), ενώ την στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.


Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής