Δουβλίνο: Χάος από ακροδεξιούς χούλιγκαν – Πρωτοφανείς εικόνες μετά την επίθεση έξω από σχολείο (Video)

«Αυτό που είδαμε χθες βράδυ ήταν μια έκρηξη βίας πέραν του συνηθισμένου. Αυτές οι σκηνές δεν έχουν επαναληφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες».

image 3 1

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη (23/11) το βράδυ στο Δουβλίνο, έπειτα από μια επίθεση με μαχαίρι από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά. Τον βασικό 40χρονο ύποπτο, οι ακροδεξιοί έσπευσαν να παρουσιάσουν ως λαθρομετανάστη και ότι το κίνητρο του ήταν τρομοκρατικό, γεγονός που πυροδότησε πρωτοφανείς εκρήξεις βίας με την αστυνομία να κατηγορεί μια «παράφρονα, ομάδα χούλιγκαν που οδηγείται από ακροδεξιά ιδεολογία».

Από την επίθεση στο σχολείο, μια γυναίκα γύρω στα 30 δέχεται φροντίδα για σοβαρά τραύματα, ενώ δύο άλλα παιδιά, ένα 5χρονο αγόρι και ένα 6χρονο κορίτσι, έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Το αγόρι έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο ύποπτος τραυματίστηκε επίσης και κρατείται από την αστυνομία σε νοσοκομείο του κέντρου της πόλης.

Κάηκαν λεωφορεία και τραμ, λεηλατήθηκαν καταστήματα

Στον απόηχο της επίθεσης, οι ταραχές, που ξέσπασαν σε συνοικία όπου ζουν πολλοί μετανάστες, φάνηκε να πυροδοτήθηκαν από τις φήμες ότι ο δράστης ήταν αλλοδαπός, καθώς τα πρώτα στοιχεία που αναφέρονται σε δημοσιεύματα καταδείκνυαν ότι ο δράστης ήταν Ιρλανδός πολίτης που είχε λάβει υπηκοότητα πριν από πάνω από 20 χρόνια. Αποτέλεσμα ήταν οι ακροδεξιοί χούλιγκαν να εκμεταλλευτούν το επικοινωνιακό παιχνίδι πυρπολώντας ό,τι βρήκαν στο διάβα τους, διαλύοντας οχήματα των μέσων μεταφορές την ώρα που εκτελούσαν δρομολόγια και είχαν επιβάτες.

Να σημειωθεί πως ένα…σημαντικό στοιχείο που παραβλέπεται σκοπίμως προφανώς από τους ακροδεξιούς αγκιτάτορες στα σόσιαλ μίντια που οργάνωσαν το όργιο βίας, είναι πως τον δράστη εξουδετέρωσε ένας… μετανάστης διανομέας φαγητού από την Βραζιλία που τον χτύπησε με το κράνος της μηχανής του στο κεφάλι και στην συνέχεια τον κράτησε στο έδαφος μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Τι λένε οι αρχές

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βίαιο ακροδεξιό πογκρόμ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όσες συλλήψεις και να γίνουν (έχουν ήδη γίνει πάνω από34 συλλήψεις και έπονται και άλλες), δεν αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο περιστατικό.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο Ντρου Χάρις σε δηλώσεις του, η αστυνομία ήδη ετοιμάζει σχέδια δράσης και για άλλα τέτοια περιστατικά καθώς όπως τόνισε: «Θα πρέπει να κάνουμε την παραδοχή ότι θα δούμε κι άλλες τέτοιες διαδηλώσεις. Αυτό που είδαμε χθες βράδυ ήταν μια έκρηξη βίας πέραν του συνηθισμένου. Αυτές οι σκηνές δεν έχουν επαναληφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Παρατηρούμε ένα στοιχείο ριζοσπαστικοποίησης που κινδυνεύει να διαλύσει την κοινωνία μας. Το μέγεθος των ταραχών και η ένταση του μίσους που δέχθηκαν οι αξιωματικοί μας, μας αναγκάζει να κάνουμε μια ριζική αναθεώρηση των τακτικών τήρησης της δημόσιας τάξης».

Οι εικόνες είναι πραγματικά ανησυχητικές: 

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…