Δώστε στον Στάσση κι άλλο bonus

«Επιτέλους το παλικάρι θα καταφέρει να τελειώσει το σπιτάκι του και να βρει ένα κεραμίδι να μπει από κάτω...»

Φ1 image0

Oι άνθρωποι είναι εκτός συναγωνισμού. Δεν παίζονται. Τη στιγμή που ερχόταν στη δημοσιότητα η έκθεση των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του τύπου, η οποία κατέτασσε την Ελλάδα τελευταία σε όλη την Ε.Ε. και 108η παγκοσμίως, με πτώση 38 θέσεων μέσα σε έναν χρόνο, την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθούσε να μπουρδουκλώσει την είδηση λέγοντας διάφορες αστείες δικαιολογίες, την ίδια ακριβώς στιγμή το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), που υπάγεται απευθείας στο γραφείο του Μητσοτάκη, ουσιαστικά επιβεβαίωνε την έκθεση, αποσιωπώντας το μέρος που αφορούσε την Ελλάδα. Οι άνθρωποι είναι κορυφαίοι. MasterChefs της προπαγάνδας, της διαστρέβλωσης και του θαψίματος των ειδήσεων. Βιαστές της ελεύθερης ενημέρωσης.

Όλα αυτά δεν είναι αστεία. Όσο και να τα έχουμε συνηθίσει διότι τα ζούμε σχεδόν τρία χρόνια, δεν πρέπει ποτέ να τα αποδεχτούμε. Η ποιότητα της δημοκρατίας μας, μας αφορά όλους. Οφείλουμε να αντιδρούμε και να καταγγέλλουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις τους. Ο τόπος που ζούμε, είναι δικός μας τόπος. Δεν είναι μπεγλέρι στα χέρια τους.

Η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας της, μέρα με την μέρα απαξιώνονται και καταρρέουν. Προκειμένου να αντιδράσουν σ’αυτή την εκφυλιστική κατάσταση που βρίσκονται, προσπαθούν να απαξιώσουν την κριτική που τους γίνεται, ως λαϊκιστική. Νομίζουν ότι είναι ο εύκολος τρόπος για να μην απαντήσουν και να ξεμπερδέψουν. Τους θέτουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Αντί για απαντήσεις μας κατηγορούν για λαϊκισμό.

Ρωτάμε για τους λόγους που η Ελλάδα είναι από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στους θανάτους από τον κορονοϊό. Η απάντηση τους είναι μην είστε λαϊκιστές. Το ίδιο απαντάνε όταν ρωτάμε για την ακρίβεια που σαρώνει την αγορά. Το ίδιο όταν ρωτάμε για τους εξοργιστικούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ίδιο όταν ρωτάμε για τις παράνομες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Και είναι γελοίο να επικαλείται τον λαϊκισμό ο Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που πριν από τις τελευταίες εκλογές προκειμένου να καταγγείλει τη συμφωνία των Πρεσπών, το μόνο που δεν έκανε ήταν να ντυθεί Βουκεφάλας, ν’ανεβεί στον Λευκό Πύργο και ν’αρχίσει να χλιμιντρίζει. Και το επίσης γελοίο είναι ότι όλοι αυτοί οι «καθώς πρέπει» δημοσιογράφοι του συστήματος Μητσοτάκη, εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό. Συνδέοντας τον ύπουλα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό της Λεπέν. Η γνωστή τους θεωρία των δύο άκρων. Αντί να κοιτάξουν μέσα στη ΝΔ που έχει γεμίσει μικρούς Λεπέν, συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κόσμος, τους έχει πάρει χαμπάρι. Όσο και να τον παραπλανούν, όσο και να προσπαθούν να ελέγξουν την ενημέρωση. Η ρήτρα αναπροσαρμογής, ή αλλιώς ρήτρα Μητσοτάκη ξεχείλισε το ποτήρι. Έπαιρναν τα χρήματα από τις τσέπες μας και τα έδιναν στις εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Πράγμα που δεν συνέβαινε σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν τους το λέγαμε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας απαντούσε αλαζονικά ότι είναι νόμος του κράτους. Τώρα που είδαν την αγανάκτηση του κόσμου και το κατρακύλισμα στις δημοσκοπήσεις τρέχουν να τα μαζέψουν. Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να κάνει εξαγγελίες. Τους λέμε να μην προσπαθήσουν να παραπλανήσουν πάλι τον κόσμο. Με τύπους, αριθμούς και αλγόριθμους. Ότι εξαγγείλουν πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ. Δεν είναι δυνατόν τα χρήματα του κόσμου που πληρώθηκαν για την ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη, να παραμείνουν ως υπερκέρδη στις τσέπες των εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και των golden boys. Πρέπει να συμψηφιστούν με τους επόμενους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση τα έκανε πλακάκια με τις εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και θέσπισε την ρήτρα αναπροσαρμογής, που δημιούργησε υπερκέρδη. Για αυτόν που χαιρόμαστε είναι ο Στάσσης της ΔΕΗ. Εξαιτίας αυτών των υπερκερδών, θα πάρει για το 2021 ένα extra υπερbonus. Επιτέλους το παλικάρι θα καταφέρει να τελειώσει το σπιτάκι του και να βρει ένα κεραμίδι να μπει από κάτω…

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…