Newsroom

Newsroom

Δώρα Τσαμπάζη για φωτιές: «Αυτό στον ουρανό δεν είναι ρομαντικό, ούτε γλυκό… είναι το μέλλον μας»

«Κοιτάξτε σας παρακαλώ προσεχτικά τον ουρανό ξανά και ξανά»

Καταγραφή 2 1

Μια συγκινητική ανάρτηση για την τραγωδία με τις φωτιές και την ανικανότητα της κυβέρνησης έκανε η δημοσιογράφος, χήρα του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη,  η οποία ήταν και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τρόπος που δεν αντιμετωπίζουν καμία καταστροφή είναι αριστουργηματικός, έτσι ώστε να πείσεις τον εαυτό σου πως είμαστε όλοι χαμένοι από χέρι», σημειώνει στο σχόλιο της η Δώρα Τσαμπάζη μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη για τις φωτιές

«Αυτό δύο μέρες τώρα στον ουρανό, δεν είναι ούτε ρομαντικό, ούτε γλυκό. Είναι το μέλλον μας. Είναι ο τοξικός και καρκινογόνος αέρας που αναπνέεις εσύ και τα παιδιά σου. Και αν νομίζεις ότι επειδή καίγεται όλη η Ελλάδα, αλλά όχι η περιοχή τριγύρω σου, δεν σε αφορά, ορίστε, κοίτα ψηλά στον ουρανό και αυτομάτως θα δεις ότι σε αφορά.

Οι πυρκαγιές και τα μέτωπα που δεν σβήνουν δεν είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, είναι αποτέλεσμα αποφάσεων που δεν πάρθηκαν ποτέ από την κυβέρνηση. Και αυτό έγινε συνειδητά

Αντί να αγοραστούν πυροσβεστικά, να προσληφθούν πυροσβέστες, η κυβέρνηση σε προτρέπει να κάνεις ασφάλιση της κατοικίας σου από φυσικές καταστροφές.

Αντί να ενισχυθεί το σύστημα υγείας σε προτρέπει να κάνεις ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Ο τρόπος που δεν αντιμετωπίζουν καμία καταστροφή, κανένα κενό στο σύστημα είναι αριστουργηματικός, έτσι ώστε να πείσεις τον εαυτό σου πως σε αυτή τη χώρα είμαστε όλοι χαμένοι από χέρι, άρα καλό θα ήταν να απευθυνθούμε στους ιδιώτες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έρθει η ώρα της κάλπης, θυμήσου ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν έχουν όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης, δεν θέλουν όλοι να φροντίσουν ο πλούτος να πάει στους λίγους.

Δεν θέλουν όλοι να γεννούν γυναίκες σε ασθενοφόρα και αυτό να το ονομάζουμε ελπίδα. Είναι κατάντια. Κατάντια για μια γυναίκα εν έτει 2023 στην ομορφότερη στιγμή της ζωής της να περνάει το μεγαλύτερο άγχος της και να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή της και του βρέφους της.

Κοιτάξτε σας παρακαλώ προσεχτικά τον ουρανό ξανά και ξανά. Κοιτάξτε τη μαυρίλα και αναλογιστείτε όχι μόνο τον συμβολισμό, αλλά και το τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τα πνευμόνια σας, τι σημαίνει για τη ζωή σας.

Κοιτάξτε και μη πάρετε το βλέμμα σας από εκεί μέχρι να καταλάβετε ότι πλέον όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, θα καεί και το δικό σου. Αργά ή γρήγορα»

Καταγραφή 3

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο