Δολοφονία Κώστα Φραγκούλη: Η πρώτη αντίδραση του αστυνομικού – Δηλώσεις Κούγια (Video)

Δηλώσεις Κούγια: «Οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται» - Με την ανακοίνωση της απόφασης, η ΕΛΑΣ είναι σε επιφυλακή. Έρχεται νέα ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού για την πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

1fb406983fda4df9bb42a8b988374825

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε ο 34χρονος αστυνομικός ΔΙΑΣ που πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απολογία του 34χρονου, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, με τον τελευταίο να ζητά την προφυλάκισή του. Εν τέλει υπερίσχυσε η πρόταση του ανακριτή, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση ή μη του αστυνομικού, η ΕΛΑΣ είναι σε επιφυλακή, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και κυρίως στην Αττική, όπου υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί Ρομά, οι οποίοι έχουν από καιρό διαμηνύσει πως στην περίπτωση που ο αστυνομικός αφεθεί ελεύθερος θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις.

Σημειώνεται, πως το επόμενο διάστημα ο ανακριτής θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αστυνομικού αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι επήλθε ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Για τη νέα πράξη – αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο – θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή το επόμενο διάστημα.

Η πρώτη αντίδραση του αστυνομικού – Δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης

«Ανακούφιση» είναι η πρώτη αντίδραση του 34χρονου αστυνομικού, που τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Από εδώ και πέρα μας περιμένει δύσκολο νομικό έργο», είπε ο Σωτήριος Τερζούδης, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, αλλά και νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου.

Ο κ. Τερζούδης γνωστοποίησε την πρώτη αντίδραση του εντολέα του λέγοντας πως «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», ξεκαθαρίζοντας ακόμη ότι η απόφαση του Δικαστηρίου έγινε δεκτή από τον αστυνομικό «με ανακούφιση», σημειώνοντας πως «την περίμενε με αγωνία».

Είπε ακόμη πως ο εντολέας του «εκφράζει και πάλι την οδύνη του για τον χαμό του άτυχου νεαρού».

Δείτε το βίντεο:

Δηλώσεις Κούγια: «Οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται»

«Ο αστυνομικός είναι ελεύθερος με τον όρο της απαγορεύσεως της εξόδου από τη χώρα», δήλωσε αρχικά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τη συντριβή μας για τον αδόκητο θάνατο του νεαρού αυτού ο οποίος πραγματικά θα πρέπει να αποτελεί ένα παράδειγμα ώστε στο μέλλον, αντίστοιχα ανώριμα παιδιά, όχι μόνο Ρομά αλλά γενικώς ανώριμα παιδιά, να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου. Δε θέλω να πω τίποτα περισσότερο γιατί οι στιγμές είναι δύσκολες», είπε ακόμη, συνεχίζοντας:

«Εκείνο το οποίο με ευχαριστεί προσωπικά, είναι ότι πρέπει κάποιοι οι οποίοι υποκινούν κινητοποιήσεις ανθρώπων που λειτουργούν συναισθηματικά και δυστυχώς υιοθετούν αυτήν την κινητοποίηση -αν όχι την οργανώνουν- και πολιτικά κόμματα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται», είπε ακόμη.

Έδωσε επιπλέον το μήνυμα «στους προέδρους που εκβίαζαν τη δικαιοσύνη», όπως είπε, ότι «αν πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, η δικαιοσύνη τους περιμένει».

Δείτε το βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…