Newsroom

Newsroom

ΔΝΤ: Είμαστε ευέλικτοι αρκεί να τηρούνται οι στόχοι

Ευελιξία στις συνομιλίες με την Ελλάδα για το χρέος αλλά επιμονή στους στόχους προγράμματος είναι η γραμμή που ακολουθεί το…

gerryrice

Ευελιξία στις συνομιλίες με την Ελλάδα για το χρέος αλλά επιμονή στους στόχους προγράμματος είναι η γραμμή που ακολουθεί το ΔΝΤ, όπως προκύπτει απο τα σημερινά λεγόμενα του εκπροσώπου του.

Από την έδρα του Ταμείου, ο Τζέρι Ράις τόνισε προς τους δημοσιογράφους, αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς, πως «είμαστε ευέλικτοι, ανοικτοί να δούμε όλες τις επιλογές, αλλά θα πρέπει να επιμείνουμε στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος».

Έχοντας παραδεχθει εμμέσως πλην σαφώς πως στην Ουάσιγκτον έχουν εξετάσει όλα τα σενάρια στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχει το Ταμείο, ο Ράις υπογράμμισε πως «η βασική θέση του ΔΝΤ δεν περιλαμβάνει μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Μετά από άλλη μία διάψευση περί Grexit, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ετήσια διάλεξη που πραγματοποιεί το Ταμείο προς τιμήν του Μισέλ Καμντεσί, του μακροβιότερου επικεφαλής στην ιστορία του. Εκεί προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Μάριο Ντράγκι σε μία εκδήλωση που κλείνει αυτήν την ώρα με συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΚΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι το αποκλειστικό θέμα σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, όπου ο Πόουλ Τόμσεν αναμένεται να ενημερώσει τους προϊστάμενούς του για το ελληνικό ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, ο Γενς Βάιντμαν έστειλε το δικό του μήνυμα από τη Γερμανία, τονίζοντας σε συνέντευξή του στην Handesblatt πως «η απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση βρίσκεται ξεκάθαρα στην πολιτική».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…