Newsroom

Newsroom

ΔΝΤ: “Αποτύχαμε στην Ελλάδα γιατί ήμασταν υπεραισιόδοξοι”

Σε νέα ομολογία αποτυχίας αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα προχώρησαν τα στελέχη του ΔΝΤ. Μετά το περίφημο λάθος με τον…

vouli1

Σε νέα ομολογία αποτυχίας αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα προχώρησαν τα στελέχη του ΔΝΤ. Μετά το περίφημο λάθος με τον πολλαπλασιαστή οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ ομολόγησαν κυνικά ότι για την αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα, ευθύνεται η “υπεραισιοδοξία” των στελεχών του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ έδωσε χθες στη δημοσιότητα μελέτη με τίτλο «Αξιολογώντας την επίδραση και την κλιμάκωση πολυετών προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής: ένα γενικό πλαίσιο». Σε αυτή οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ αναλύουν μια σειρά από παράγοντες για τους οποίους δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του Ταμείου.

Οι οικονομολόγοι παραδέχονται ότι για την υποεκτίμηση των επιπτώσεων της λιτότητας στην ύφεση ευθύνεται η υπεραισιοδοξία του Ταμείου και λιγότερο ο λάθος πολλαπλασιαστής.

«Στην υπεραισιοδοξία μας για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας και λιγότερο στον λάθος πολλπλασιαστή οφείλεται η υποεκτίμηση των επιπτώσεων της λιτότητας στην ύφεση», αναφέρεται στη μελέτη.

Σύμφωνα με την έκθεση των οικονομολόγων του ΔΝΤ, ένας υψηλότερος πολλαπλασιαστής δεν θα οδηγούσε σε βελτίωση των προβλέψεων.

Το πλέον εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι θεωρούν ότι η αποτυχία του προγράμματος οφείλεται στις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις που υπήρξαν. Λες και το να αντιδρά κάποιος επειδή του αφαιρούν εισόδημα και τον οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση είναι κακό.

Έντονη κακοκαιρία σαρώνει την Ιταλία – Υπερχείλισε ο Πάδος, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

Ιταλία

Έντονη κακοκαιρία σαρώνει την Ιταλία – Υπερχείλισε ο Πάδος, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

Το πρωί της Πέμπτης, ο ποταμός Πάδος υπερχείλισε στο κέντρο του Τορίνο, στην Ιταλία, ενώ…

Βόρεια Μακεδονία: Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς στο Κότσανι – 62 οι νεκροί

Βόρεια Μακεδονία

Βόρεια Μακεδονία: Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς στο Κότσανι – 62 οι νεκροί

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, ο 24χρονος τραυματίας νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα…