Newsroom

Newsroom

Διπλό φάουλ από Καλλιάνο: Ο Σταθμάρχης ίσως είχε ψυχικά νοσήματα – Τα GPS των smartwatches η λύση για τα τρένα… (video)

Ηρεμιστικά χάπια, ψυχικές διαγνώσεις, smartwatches και GPS... Ειπώθηκαν όλα με μία ανάσα από τον Γιάννη Καλλιάνο

Kontra Channel Live stream 1 7 55 screenshot

Συνέχεια στις κυβερνητικές προκλήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη έδωσε χθες το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Καλλιάνος επέμεινε να θέσει δύο ζητήματα, που, όπως είπε, δεν έχουν ειπωθεί ποτέ ξανά δημόσια. Ωστόσο, σόκαρε δύο φορές ολόκληρο το πάνελ, όταν εξήγησε ότι οι… πλευρές που ήθελε να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης ήταν αφενός ότι ο σταθμάρχης ίσως να έπασχε από κάποιο ψυχικό νόσημα και συνέπως να ήταν υπό την επήρρεια ηρεμιστικών και γι’ αυτό να ακουγόταν τόσο ήρεμος στις συνομιλίες που διέρρευσαν και αφετέρου, ότι τα συστήματα εντοπισμού GPS που έχουν τα smartwatches και χρησιμοποιούμε όταν γυμναζόμαστε, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια απλή λύση στο πρόβλημα των τρένων.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καλλιάνος είπε μεταξύ άλλων:

«Ένα λεπτό γιατί αισθάνομαι ότι θέλω να το πω αυτό. Ακουσα τις συνομιλίες του σταθμάρχη και ανατρίχιασα. Δε φταίει μόνο ο σταθμάρχης, φταίνε πολλοί. Αλλά θέλω να πω κάτι που δεν έχει ακουστεί στην ελληνική τηλεόραση. Εκτός των άλλων θα πρέπει η δικαιοσύνη να διερευνήσει και κάτι: Αν αυτός ο άνθρωπος πάσχει από κάποιου είδους ψυχική ασθένεια. Αν αυτός ο άνθρωπος ήταν υπό την επήρρεια ηρεμιστικών ή άλλων ουσιών. Δεν το ξέρω. Άκουσα έναν άνθρωπο που είχε καταστραφεί το σύμπαν, είχαν τρακάρει δύο τρένα, είχαμε νεκρούς, οι συνάδελφοί του τον έπαιρναν τηλ και ρωτούσαν τι γίνεται και αυτός απαντούσε “ωχ αμάν, τράκα είχαμε”.

Πρέπει να δούμε ποιος τον τοποθέτησε εκεί, πώς αξιολογήθηκε, ποιος έδωσε την εντολή να είναι ο ανίκανος αυτός άνθρωπος σε αυτή τη θέση».

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι τα άτομα αυτά είναι ικανότατα στις εργασίες τους, ο κ. Καλλιάνος απάντησε:

«Μπορεί τα άτομα που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες να είναι ικανότατα, αλλά αν πάσχεις από σοβαρή ασθένεια και δεν παίρνεις τη θεραπεία σου, μπορεί να έχεις και τη διάθεση να μην ασχοληθείς με σοβαρά γεγονότα στη δουλειά σου. Δεν κάνω ψυχιατρική γνωμάτευση. Δεν είμαι γιατρός αλλά οφείλω να δώσω ένα ενδεχόμενο».

Η συνέχεια ήταν όμως ακόμη πιο διασκεδαστική:

«Ξέρετε ότι κυκλοφορούν κάποια ρολόγια που μέσα έχουν ενσωματωμένο GPS. Τα φοράμε όταν αθλούμαστε και μετά πας στον υπολογιστή και το βάζεις και βλέπεις ότι αν είσαι στη μία λωρίδα της Ποσειδώνος, ή στη μεσαία ή στη δεξιά, στο δείχνει ξεκάθαρα. Αυτά τα ενσωματωμένα GPS που είναι πάρα πολύ μεγάλης ακρίβειας θα μπορούσαν να είναι στα ελληνικά τρένα και να ξέρει ο κάθε μηχανοδηγός. Θα ήξερε ο καθένας πάρα πολύ απλά τι έρχεται μπροστά μας και τι όχι», είπε ο κ. Καλλιάνος «παγώνοντας» ξανά το στούντιο.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 1.11.00 του βίντεο:

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV