Δίωξη στον τραγουδιστή Νίκο Βέρτη για «μαϊμού» εμβολιασμούς (video)

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ο πασίγνωστος τραγουδιστής, κ. Νίκος Βέρτης, τον Ιούνιο, καθώς κατηγορείται για «μαϊμού» εμβολιασμούς σε 30 άτομα

βερτης

Ο τραγουδιστής καλείται να δώσει εξηγήσεις, μετά από ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, που ασκήθηκε σε βάρος του, καθώς φέρεται να προσέλαβε ψεύτικο γιατρό για μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σε 30 μουσικούς της ορχήστρας του, τον Απρίλιο του 2021, προκειμένου να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για συναυλίες του τραγουδιστή. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ψευτογιατρός τους εμβολίασε με άγνωστο υγρό.

Ο εμβολιασμός τόσο του Νίκου Βέρτη όσο και της ορχήστρας του έγινε από έναν γιατρό από την Κύπρο, τον οποίο έστειλε η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής που διοργάνωνε τις συναυλίες. Η πρώτη δόση του εμβολίου έγινε στις 13 Απριλίου 2021. Ωστόσο, η κάρτα εμβολιασμού έχει καταγεγραμμένες άλλες ημερομηνίες. Οι κάρτες φέρουν σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις παρέλαβαν οι μουσικοί του Νίκου Βέρτη στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την πτήση τους.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη η πλατφόρμα που είχε ανοίξει για εμβολιασμό στη χώρα δεν κάλυπτε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η ισραηλινή εταιρεία τούς διαβεβαίωσε πως ο εμβολιασμός μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος με ασφάλεια κι έτσι έγινε στο κέντρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται ο τραγουδιστής.

Για την είσοδο στη χώρα του Ισραήλ δεν αρκούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Έπρεπε να διενεργηθεί και τεστ αντισωμάτων, στο οποίο διαπίστωσαν πως είχαν μηδενικά αντισώματα ένα εικοσιτετράωρο αργότερα. Επικοινώνησαν με την εταιρεία και τον… ψευτογιατρό και τους είπαν πως τα αντισώματα δεν αναπτύσσονται αμέσως. Ο Νίκος Βέρτης και οι συνεργάτες του επέστρεψαν στην Ελλάδα, λόγω της επίθεσης που δέχτηκε το Ισραήλ, χωρίς να πραγματοποιήσουν τις εμφανίσεις τους. Ωστόσο, παρά τις δύο δόσεις που τους έκανε ο ψευτογιατρός, τα αντισώματα που είχαν εξακολουθούσαν να είναι μηδενικά.

Τι απαντά η δικηγόρος του τραγουδιστή

Η δικηγόρος του τραγουδιστή, Φιλιππία Κατσαούνη, μίλησε σήμερα στον Alpha και στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον εντολέα της. «Ο κ. Βέρτης, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, είναι θύματα σε αυτή την ιστορία. Δεν είχαν καμία σχέση με τη διοργάνωση του εμβολιασμού, την οποία ανέλαβε ισραηλινή εταιρεία παραγωγής συναυλιών αναθέτοντας τον εμβολιασμό τους σε ένα πρόσωπο που τους παρουσιάστηκε σαν γιατρός και τον οποίο πρώτη φορά συνάντησαν την ημέρα του εμβολιασμού όλων.

Λίγο καιρό πριν είχαν χάσει στενά συγγενικά τους πρόσωπα από την πανδημία. Συγκεκριμένα ο κ. Βέρτης έχασε την πρώτη ξαδέρφη του και τον θείο του που ήταν και πατέρας ενός εκ των συνεργατών του.

Γι’ αυτό άλλωστε μαζί με τον κ. Βέρτη, με συνεργάτες του και μέλη της ορχήστρας που επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Ισραήλ, εμβολιάστηκαν και συνεργάτες του που δεν ταξίδεψαν μαζί με τους υπόλοιπους για τη συναυλία, ενώ επίσης εμβολιάστηκαν και συγγενικά τους πρόσωπα, με μόνο σκοπό την προστασία της υγείας όλων.

Να τονίσω πως ο εμβολιασμός ήταν προαιρετικός, κανένας δεν εξαναγκάστηκε να εμβολιαστεί, ούτε να συμμετέχει στη συναυλία. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι εξαπατήθηκαν, ο ίδιος ο κ. Βέρτης τους προέτρεψε όλους να κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και έτσι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εναντίον του πραγματικά υπαίτιου προσώπου. Να τονίσω πως εμβολιάστηκαν πάνω από 30 άτομα και μόνο 2 εξ αυτών, έχοντας προσωπικά κίνητρα, στράφηκαν εναντίον του κ. Βέρτη και όχι εναντίον του δήθεν γιατρού, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τα στοιχεία του τελευταίου.

Τέλος, αν και είναι εξαιρετικά προφανές, ο κ. Βέρτης δεν είναι εργοδότης των μελών της ορχήστρας και ο λόγος που στοχοποιείται είναι πως αποτελεί το μόνο ευρέως αναγνωρίσιμο πρόσωπο στη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε μέσω αυτού επιδιώκεται δημοσιότητα» επεσήμανε η Φιλιππία Κατσαούνη.

 

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…