Newsroom

Newsroom

Δημοσίευμα του Reuters μιλάει για κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας, διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών

Δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα μέσω των οποίων η Ευρώπη πιέζει για τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας, ενόψει των εκλογών…

Δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα μέσω των οποίων η Ευρώπη πιέζει για τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Χαρακτηριστικό είναι ένα νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που αναφέρεται στις συστάσεις της Κομισιόν προς την Ελλάδα για να κλείσει η Αγροτική Τράπεζα και να μην διατεθούν κεφάλαια προς στήριξή της, θεωρώντας το κόστος διάσωσής της υπερβολικά κοστοβόρο. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Κομισιόν ασκεί πιέσεις προς την Ελλάδα για το σταδιακό κλείσιμο συγκεκριμένων τραπεζών συμπεριλαμβανόμενης πιθανώς της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας, της ΑΤΕ.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη διάψευση του δημοσιεύματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του: «Το σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σχετικά με την ΑΤΕ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «όπως είναι γνωστό, η ΑΤΕ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είναι επίσης γνωστό, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προικοδοτείται με 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωσή του. Τα 25 δισ. ευρώ εξ αυτών έχουν ήδη εκταμιευτεί και τα 18 δισ. ευρώ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί».


Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…