Newsroom

Newsroom

Δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνει ο Χρ. Παπουτσής

Δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνει ο Χρ. Παπουτσής Χαρακτηρίζει, όμως, «μεμονωμένα» τα περιστατικά αυθαιρεσίας Για εμφανές έλλειμμα Δημοκρατίας στα Σώματα…

Δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνει ο Χρ. Παπουτσής
Χαρακτηρίζει, όμως, «μεμονωμένα» τα περιστατικά αυθαιρεσίας
Για εμφανές έλλειμμα Δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ομιλία του στους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.
“Η αυθαιρεσία ενδημεί στα Σώματα Ασφαλείας” δήλωσε ο Χρ.Παπουτσής, προσθέτοντας πως καλύτερα να διαλυθεί μια, έστω και δημοφιλής, υπηρεσία και να ξανασυσταθεί από το μηδέν παρά να συγκαλύπτει κρούσματα βίας και κατάχρησης εξουσίας.

Ο Χρ. Παπουτσής παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει σήμερα εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα Σώματα Ασφαλείας και προανήγγειλε την παραδειγματική τιμωρία όσων ασκούν βία σε βάρος των πολιτών ή προβαίνουν σε κατάχρηση εξουσίας.

Έκανε, πάντως, λόγο για “μεμονωμένα περιστατικά βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας που ακυρώνουν στην πράξη τον επιτελικό σχεδιασμό και τις προσπάθειες εκατοντάδων στελεχών της αστυνομίας”. Όπως ισχυρίστηκε, η εκόνα αυτή, “που τόσο συχνά προβάλλεται από ορισμένους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους”, είναι “τεχνητή” γιατί “γενικεύει το μεμονωμένο”.

Υποστήριξε, “χωρίς να υποτιμά το ρόλο ενδεχόμενων ιδεολογικών κινήτρων” ότι τα περιστατικά αυθαιρεσίας είναι απόρροια απογοήτευσης, κούρασης και ατελών υποδομών και εκπαίδευσης.

Οσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας ο Χρ. Παπουτσής έκανε λόγο για απροθυμία των άλλων αρμοδίων φορέων, που μετακυλίουν την ευθύνη κυρίως στην Αστυνομία.

Μίλησε για το μεταναστευτικό πρόβλημα, θέτοντας ως προτεραιότητα ένα “ισχυρό, σύγχρονο και προοδευτικό Σύστημα παροχής Ασύλου”, το οποίο προϋποθέτει Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης των παράνομων μεταναστών και προγράμματα επαναπροώθησης και επαναπατρισμού τους.

Δήλωσε, τέλος, πως τα μέτρα που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για το κέντρο της πρωτεύουσας θα ανακοινωθούν στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.
http://www.enet.gr

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά