Δημητρακόπουλος: Με πολιτικά κριτήρια η απόφαση για Καϊλή

Να συνεχιστεί για ακόμη έναν μήνα η προφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή –που φέρεται εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο QatarGate– αποφάσισε το αρμόδιο προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου, το βράδυ της Πέμπτης.

202204021425112493

Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o εκ των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετά την απόφαση να συνεχιστεί για ακόμη έναν μήνα η προφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτήη, αυτή ελήφθη όχι με νομικά αλλά με πολιτικά κριτήρια, προκειμένου να περάσει το κατάλληλο μήνυμα στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές.

δικηγόρος της Eυας Καϊλη , Μιχάλης Δημητρακόπουλος ι αναφέρθηκε στο αρνητικό κλίμα που αντιμετώπισε εκείνος και ο έτερος συνήγορός της Αντρε Ριζόπουλος. Όπως υπογράμμισε ο κ. Δημητρακόπουλος, η πλευρά της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την αποφυλάκισή της και να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ πρότεινε την παρακολούθηση του σταθερού τηλεφώνου και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της.

Στον αντίποδα, ο Βέλγος εισαγγελέαςε ίχε αντίθετη άποψη, και ζήτησε την παραμονή της Εύας Καϊλή στη φυλακή θέτοντας μάλιστα ζήτημα «απαγωγής» της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, υπάρχει κίνδυνος «οι μυστικές δυνάμεις του Κατάρ να στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ», με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να απαντά ότι «υπάρχει κίνδυνος να στείλουν οι Καταριανοί στρατεύματα για να καταλάβουν τις Βρυξέλλες και να μπορέσουν να απαγάγουν την ωραία Καϊλή».

Ο κ.Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση καθώς ο Βέλγος εισαγγελέας για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση δεν έχει στοιχεία, μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορεί να υπάρξουν ενδείξεις καθώς βρέθηκαν τα λεφτά σπίτι της. Τέλος, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή τόνισε ότι δεν θα γίνει έφεση στην απόφαση.

“Η Εύα Καϊλή θέλει να είναι μόνο με το παιδί της και με κανένα άλλο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

 

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…