Υποψηφιότητα με Μπακογιάννη επικαλείται μάρτυρας στη δίκη ΧΑ – Τι απαντά ο ίδιος

Αναστάτωση στον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη έχει προκαλέσει η σημερινή κατάθεση της Αναστασίας Μανούκα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

4742315

Στη σημερινή συνεδρίαση στα πλαίσια της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, η Αναστασία Μανούκα, μητέρα της κατηγορούμενης Νικόλ Μπενέκη κατέθεσε σχετικά με τις κατηγορίες περί ένταξης της κόρης της σε εγκληματική οργάνωση.

Η μητέρα της Νικόλ Μπενέκη, πρώην συντρόφου του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού, κατέθεσε στο δικαστήριο πως η οικογένειά της δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και πως στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως η κόρη της παρασύρθηκε και πλέον δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, και ότι είναι μάλιστα υποψήφια με τον συνδυασμό «Αθήνα ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα, ενώ συνέχισε λέγοντας πως έχει κάνει ακόμα και πολιτική συγκέντρωση με τον Νικήτα Κακλαμάνη στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο, είχε εξετάσει ως στοιχεία τα μηνύματα που αντάλλαξαν Λαγός και Μπενέκη μετά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο, τον Ιούλιο του 2013, από όπου μάλιστα προκύπτει η παρουσία και δράση του Λαγού ως επικεφαλής στην επίθεση. 

Έγραφαν ο ένας στον άλλον:

Μπενέκη: «Ο άντρακλας μου δέρνει. λα λα λα λα. γουστάαααρω».

Λαγός: «Γιατί; τώρα το είδες».

Μπενέκη: «Όχι. Εξιτάρομαι κάθε φορά που το κάνεις. Είχες από Απρίλη».

Λαγός: «Ξέχασες τη διανομή τροφίμων. Τα ΜΑΤ».

Μπενέκη: «Για αναρχία λέω λατρεία. Τα ΜΑΤ είναι τακτικότερα νομίζω. Μ’ άρεσε που πήγατε επίτηδες. Επικεφαλής τους ο Λαγός λένε μέσα. Χαχα. Έτσι κατά τα άλλα λένε πως είσαι κότα τα ζώα».

Λαγός: «Χαχα. Να μου πουν πού ήμουν κότα και να συμφωνήσω».

Λαγός: «Ώστε γιαυτό δεν με ήθελες; Γιατί δεν έκανα επεισόδια; Τώρα καταλαβαααα. Χμμμ»

Η Μπενέκη είχε ενεργό ρόλο στη ναζιστική οργάνωση, έκανε ομιλίες, όπως αποδεικνύει η παραπάνω φωτογραφία από τα γραφεία της Τοπικής Περάματος, έγραφε κείμενα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και συμμετείχε ενεργά σε δράσεις της. 

Η απάντηση του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη:

Ωστόσο, μετά την αναπαραγωγή των διαλόγων που πραγματοποιήθηκαν στη δίκη, ο συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη εξέδωσε διάψευση. Στην ανακοίνωσή του, στοχοποιεί άδικα την Εφημερίδα των Συντακτών, κάνοντας μάλιστα λόγο για λασπολογία, την ώρα που η μητέρα της κατηγορούμενης στην κατάθεσή της ήταν αυτή που είπε τα όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Τα πλήρη ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» έχουν ανακοινωθεί δημοσίως από τις 18 Μαρτίου και βρίσκονται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού. Η αναφερόμενη στο δημοσίευμα Νικολέτα Μπενέκη δεν είναι υποψήφια ούτε στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα ούτε οπουδήποτε αλλού όπως μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί με μια απλή αναζήτηση.

Η λασπολογία και η δημιουργία εντυπώσεων με προφανή χοντροκομμένα και αυταπόδεικτα ψέματα έχουν και όρια»

Σημειώνεται, πως η Μπενέκη, δεν υπάρχει όντως στους ήδη αναρτημένους υποψηφίους του συνδυασμού.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…