Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλχημεία της υπεράσπισης καταγγέλλει ο Καμπαγιάννης

«Αν το δικαστήριο αποφασίσει ποινές χαμηλότερες των 8 ετών κάθειρξης για τους συνεργούς της δολοφονίας Φύσσα ή της απόπειρας κατά του Αμπουζίντ Εμπάρακ, αυτό θα οφείλεται σε επιλογή του ίδιου και όχι στον νέο Ποινικό Κώδικα»

5004841 2

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για αλχημεία στην οποία καταφεύγει η υπεράσπιση, την οποία πρέπει να διαγνώσει το δικαστήριο και να αποφύγει και την περιγράφει αναλυτικά.

«Αν το δικαστήριο αποφασίσει ποινές χαμηλότερες των 8 ετών κάθειρξης για τους συνεργούς της δολοφονίας Φύσσα ή της απόπειρας κατά του Αμπουζίντ Εμπάρακ, αυτό θα οφείλεται σε επιλογή του ίδιου και όχι στον νέο Ποινικό Κώδικα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Η υπεράσπιση καταφεύγει σε μια αλχημεία που το δικαστήριο πρέπει να διαγνώσει και να αποφύγει.

Η ανθρωποκτονία, με τον νέο Ποινικό Κώδικα, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10-15 έτη.

Η απόπειρα (άρθρο 42) και η συνέργεια (άρθρο 47) σε ένα αδίκημα τιμωρούνται με μειωμένη ποινή κατ’ άρθρο 83.

Το άρθρο 83 προβλέπει ως μειωμένη ποινή: α) αντί για ποινή ισόβιας κάθειρξης την πρόσκαιρη κάθειρξη (5-15 έτη), β) αντί για ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 10-15 έτη την ποινή κάθειρξης έως οκτώ έτη (ή φυλάκιση άνω των δύο ετών).

Από τη στιγμή που η ανθρωποκτονία τιμωρείται και με ισόβια κάθειρξη, η μειωμένη ποινή (για απόπειρα ή συνέργεια σε ανθρωποκτονία) μπορεί να είναι από 2 έτη φυλάκισης μέχρι 15 έτη κάθειρξης.

Η αλχημεία της υπεράσπισης είναι ότι προβάλλει ως ανώτερη ποινή κάθειρξης για απόπειρα ή συνέργεια τα 8 έτη κάθειρξης.

Αυτή η ανάγνωση είναι λάθος, το συνομολόγησε αυτό εξάλλου η εισαγγελέας που πρότεινε 10 έτη κάθειρξης στον Πανταζή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΑ: Αν το δικαστήριο αποφασίσει ποινές χαμηλότερες των 8 ετών κάθειρξης για τους συνεργούς της δολοφονίας Φύσσα ή της απόπειρας κατά του Αμπουζίντ Εμπάρακ, αυτό θα οφείλεται σε επιλογή του ίδιου και όχι στον νέο Ποινικό Κώδικα.»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…