Newsroom

Newsroom

Διευκρινήσεις για τη διαφυγή νεαρού αλλοδαπού που καταδικάστηκε ερήμην για φόνο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης με διευκρινήσεις σχετικά με τη διαφυγή νεαρού αλλοδαπού που καταδικάστηκε για φόνο μετά…

dikastirio

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης με διευκρινήσεις σχετικά με τη διαφυγή νεαρού αλλοδαπού που καταδικάστηκε για φόνο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Πάτρα όπου έγινε η δίκη του ερήμην.

Ο 17χρονος αλλοδαπός που καταδικάστηκε ερήμην σε 15 χρόνια φυλακή για τον φόνο 30χρονου στην περιοχή Κρύα Ιτεών, τον περασμένο Μάιο κατάφερε να αποδράσει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, «ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012», ενώ «με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας, ο 17χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, μόλις συμπληρώθηκε το εξάμηνο κράτησης, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Τόνισε πάντως ότι θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα από τον νομοθέτη για τρίμηνη παράταση της κράτησης.