Διευκρινίσεις Αθανασίου για την αναστολή προνομίων σε υπόδικους βουλευτές

αναστολής προνομίων σε βουλευτές που διώκονται

athanasioy 1

Σε διευκρινίσεις για το θέμα της αναστολής προνομίων σε βουλευτές που διώκονται προχώρησε την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή του για τη διάταξη του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις», ο Χαρ. Αθανασίου διευκρινίζει ότι: “Η διάταξη αυτή δεν έχει τελική μορφή, αφού θα τύχει επεξεργασίας τόσο στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής όσο και στο τμήμα διακοπών της Βουλής. Κατά τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των κυρίων βουλευτών, προκειμένου να λάβει η διάταξη την τελική της μορφή, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση”.

Νωρίτερα σήμερα ο Ευ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε την σχεδιαζόμενη κατάργηση “too much”, ενώ σημείωσε ότι η διάταξη παρουσιάζει και λειτουργικά προβλήματα.

Όπως σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι μια εισήγηση της κυβέρνησης, ωστόσο το θέμα είναι ανοικτό, καθώς εκκρεμεί η συζήτησή του στη Βουλή, η οποία είναι και αυτή που θα αποφασίσει. Πρόσθεσε δε, ότι πέραν των άλλων, παρουσιάζονται και λειτουργικά προβλήματα καθώς, μέχρι να τελεσιδικήσει, μπορεί να περάσουν χρόνια.

«Να δούμε κατά πόσο το μέτρο αυτό είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και κατά πόσο μπορεί πράγματι να εφαρμοστεί ή είναι κατάχρηση. Είναι μια εισήγηση, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί στην άσκηση ποινικής δίωξης να το εφαρμόσεις. Είναι τραβηγμένο κατά τη γνώμη μου, είναι too much. Σας λέω, όμως, ότι δεν βγάζουμε κόντρα Μεϊμαράκη- Αθανασίου. Απλώς θεωρώ ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν άλλη άποψη. Θα συζητηθεί και θα δούμε. Καταρχήν παρουσιάζει και λειτουργικά προβλήματα, διότι από την ώρα που αυτό γίνεται μέχρι την ώρα της τελικής απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν και 2-2,5 χρόνια. Ωραία, και μετά ο βουλευτής αθωώνεται. Πού θα βρει λεφτά ο προϋπολογισμός της Βουλής να πάει να του τα δώσει αναδρομικά;».

«Νομίζω ότι έχει κάποιες ατέλειες, που θα συζητηθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μια άποψη που μπορεί να έχει και τα επιχειρήματά της» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ κατέληξε: «Πρέπει να γίνει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής στην Ολομέλεια, για να εφαρμοστεί. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αντίρρηση ότι αυτό είναι “interna corporis”. Θέματα που μόνοι μας τα ρυθμίζουμε. Είναι πάντως ένα θέμα που παρουσιάζεται πρώτη φορά, πάντα όμως λέμε ότι δεν μπορεί να νομοθετείς με βάση το τι παρουσιάζεται, πρέπει λοιπόν αυτά όλα να τα προσέχουμε».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…