Newsroom

Newsroom

Διαλύθηκε η συγκέντρωση μουσουλμάνων στην Ομόνοια, σπασμένα μαγαζιά και αυτοκίνητα

Ένταση επικράτησε στην Ομόνοια, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 600 μουσουλμάνοι που διαμαρτύρονται για την ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ. Η αστυνομία…

Ένταση επικράτησε στην Ομόνοια, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 600 μουσουλμάνοι που διαμαρτύρονται για την ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ. Η αστυνομία απαγόρευσε την προγραμματισμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών.
Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή, ενώ έχει κλείσει προσωρινά ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και οι συρμοί περνούν χωρίς στάση. Στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, καθώς και Πανεπιστημίου και Πατησίων, έχουν τοποθετηθεί κάθετα οχήματα της αστυνομίας. Οι μουσουλμάνοι προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να διαλυθούν αν δεν τους επιτρέψουν να κάνουν την πορεία τους.
Τα ΜΑΤ τοποθετώντας κλούβες εγκλώβισαν τους διαδηλωτές στην 3ης Σεπτεμβρίου. Επικράτησε ένταση και οι μουσουλμάνοι προσπάθησαν να αναποδογυρίσουν μια κλούβα των ΜΑΤ. Ένα υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας έχει τοποθετηθεί επί της λεωφόρου Σταδίου. Νέα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με αλλοδαπούς διαδηλωτές να σπάνε μάρμαρα στα πεζοδρόμια, για να επιτεθούν στα ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χημικών στην Σταδίου και την Αθηνάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και αφού οι αλλοδαποί πραγματοποίησαν υπαίθρια προσευχή στην Ομόνοια, οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν προς την οδό Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, με τους μουσουλμάνους να προκαλούν υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Οι δρόμοι παραδόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 18:30.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαμαρτυριών των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο για την αμερικανική παραγωγή “Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων” η οποία προσβάλλει τον Μωάμεθ αλλά και για τα σκίτσα που δημοσιεύθηκαν στο γαλλικό τύπο.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά