Newsroom

Newsroom

Διαγραφές ‘’ανταρτών’’ στη φλεγόμενη Αθήνα

Μπορεί να«πέρασε» από τη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας και το PSI με 199 ΝΑΙ, αλλά οι διαρροές…

Μπορεί να«πέρασε» από τη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας και το PSI με 199 ΝΑΙ, αλλά οι διαρροές και οι διαφοροποιήσεις βουλευτών με την κομματική τους γραμμή φαίνεται να αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.

Η προειλημμένη απόφαση για διαγραφή των βουλευτών που θα καταψήφιζαν τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, επιβεβαιώθηκε με την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Σύμφωνα με την επιστολή, διέγραφησαν 22 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτα ονόματα της παράταξης, όπως η Βάσω Παπανδρέου, η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης.

“Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου μετά από καιρό. Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ, άλλα δεν μπορούν να διαγράψουν την πορεία μου και τις απόψεις μου”, δήλωσε μετά τη διαγραφή της η Βάσω Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου διέγραψε όσους είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρόν επί της αρχής.

Οι βουλευτές που διεγράφησαν είναι:
Βάσω Παπανδρέου, Χάρης Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπύρος Κουβέλης, ‘Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Λάμπος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασάρας, Κυριακή Τεκτονίδου Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννακης, Θόδωρος Παραστατίδης Αλεξάνδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μάτατζιν, Ηλίας Θεοδορίδης, Γιάννης Αμοιρίδης και Χρήστος Μαγκούφης.

Όσον αφορά τους βουλευτές που ψήφισαν ναι επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος. Αυτοί είναι: Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου και Μιχαήλ Τζελέπης.

Πριν την ψηψοφορία ο βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης υπέβαλε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Στην αντίπερα όχθη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησε ότι τίθενται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας οι βουλευτές:
Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργο Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδων Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Γεώργιος Βαγιωνάς.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος Γ. Τραγάκη, παρέπεμψε στην Επιτροπή τους προαναφερθέντες βουλευτές αλλά βουλευτή Β΄ Αθηνών Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Από το ΛΑΟΣ διαγραφέντες είναι οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι παρέστησαν στην ψηφοφορία, παρόλο που είχε αποχωρήσει η παράταξή τους, υπερψήφισαν τη δανειακή σύμβαση.

Εντωμεταξύ, στην ψηφοφορία στη Βουλή πήραν μέρος 278 βουλευτές, με τους 199 να υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο και 74 να ψηφίζουν κατά των νέων μέτρων. Οι βουλευτές που δήλωσαν “παρών” ήταν 5, ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία 22 βουλευτές.

Το πολιτικό τοπίο στα κόμματα εξουσίας αλλά και εν γένει στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλάζει αφού μετά τις διαγραφές, το ΠΑΣΟΚ έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς έχει 131 βουλευτές η ΝΔ έχει 62 και ο ΛΑΟΣ έχει 14 βουλευτές.

Κι όλα αυτά σε μια πρωτεύουσα που επί ώρες καιγόταν, σε μια πρωτεύουσα που μαγαζιά και επιχειρήσεις καταστρέφονταν, σε μια πρωτεύουσα που έχασε ιστορικά οικοδομήματα σε μια νύχτα.. Στην πρωτεύουσα του μνημονίου..

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…