Διαδραστική έκθεση αφιερωμένη στον Μάρκο Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο

Η ζωή και το έργο του εμβληματικού Συριανού καλλιτέχνη, παρουσιάζεται μέσα από μια πρωτότυπη, διαδραστική έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 30 Αυγούστου στην Άνω Σύρο.

βαμβακαρης1

Λίγοι τόποι είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους καλλιτέχνες τους στη συνείδηση του κοινού, όσο η Σύρος με τον Μάρκο Βαμβακάρη. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ο θεμελιωτής του ρεμπέτικου, γεννήθηκε, εμπνεύστηκε, αγάπησε και αγαπήθηκε βαθιά στη Σύρο, εκεί όπου ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης εγκαινιάζει τη μόνιμη έκθεση «Μάρκος Βαμβακάρης: Ενθυμήματα-Εμπειρίες», αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του. Μια σημαντική έκθεση, φόρος τιμής στη συναρπαστική ζωή και την ανεκτίμητη παρακαταθήκη του μεγάλου Συριανού ρεμπέτη, που θα αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη του νησιού.

Οι χώροι και τα εκθέματα

Ανεπτυγμένη σε διαφορετικούς χώρους στην Πιάτσα της Άνω Σύρου, η έκθεση αποτελείται από δυο ενότητες. Η πρώτη, με τίτλο «Μάρκος Βαμβακάρης: Ενθυμήματα», αποτελεί την αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη εξέλιξη της έκθεσης που υπήρχε στην Άνω Σύρο ήδη από το 1995. Εκεί συγκεντρώνονται προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη ενώ με σύστημα ακουστικής ξενάγησης ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ακούσει διηγήσεις από την αυτοβιογραφία του.

Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο «Μάρκος Βαμβακάρης: Εμπειρίες» παρουσιάζει με πρωτότυπο τρόπο αφενός την ιστορία και το περιβάλλον που καθόρισαν τον βίο και το έργο του καλλιτέχνη. Αφετέρου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα της διαδραστικής επαφής με κάποια από τα εμβληματικά τραγούδια του. Και στο περιβάλλον αυτό, σύστημα ακουστικής ξενάγησης εμβαθύνει στην ιστορία της λαϊκής μουσικής και τη σημασία του έργου του Βαμβακάρη.

Περισσότερες πληροφορίες https://mv.syrosisland.gr/

Ωράριο Λειτουργίας έκθεσης έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα έως Παρασκευή: 16:00 – 22:00

Σάββατο – Κυριακή: 17:00 – 22:00

Τιμή εισιτηρίου (ενιαίο για όλους τους χώρους): Γενικό: 5,00€ – Μειωμένο: 3,00€

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…